Tema
Debat

F&P om vismandsrapport: 37.000 flere ældre i job er den største succes for arbejdsmarkedet i nyere tid

1. jun. 2021
De ældre bliver længere på arbejdsmarkedet. Og det er ikke kun fordi, at efterlønsalderen og folkepensionsalderen er blevet hævet. Den positive udvikling så vi nemlig flere år før pensionsalderen begyndte at blive hævet. Faktisk under finanskrisen, da ledigheden eksploderede. Mange ting spiller ind, bl.a. bedre helbred, men også faktorer, som der ikke er tal på. Det kan være virksomhedernes fokus på seniorpolitik, og også forsikrings- og pensionsbranchens bestræbelser på at få syge og ulykkesramte danskere tilbage i job. Branchen efterspørger forsat fokus på fleksibilitet, så beslutningen om at forlade arbejdsmarkedet ikke bliver enten-eller.

Tilbagetrækningsreformerne, som blandt andet betyder højere efterløns- og folkepensionsalder, er helt centrale for, at velfærden kan sikres også fremadrettet. Formålet med reformerne er, at de ældre skal blive længere på arbejdsmarkedet i takt med, at vi lever længere.

 

Analyserne i De Økonomiske Råds kapitel om tilbagetrækning viser, at det er lykkedes. Beskæftigelsen er øget med 37.000 fra 2014 til 2019 for de 60-65-årige. Men faktisk er beskæftigelsen for de ældre vokset mere, end reformerne kan forklare.

 

- Den massive stigning i ældre i job er nok den største succes, vi har set på arbejdsmarkedet de seneste mange år. Og effekten er endnu større, end reformerne kan forklare. Det viser, at rigtig mange ældre gerne vil blive på arbejdsmarkedet, hvis de kan, siger vicedirektør Jan V. Hansen, Forsikring & Pension.

 

I de kommende år stiger folkepensionsalderen til 67 år, og efterlønsperioden forkortes til 3 år.

 

- Samtidig med at pensionsalderen stiger, efterspørger de kommende pensionister mere fleksibilitet, så beslutningen om at forlade arbejdsmarkedet ikke bliver enten-eller. Derfor foreslår vi, at danskerne får bedre muligheder at gå ned i tid før folkepensionsalderen eller arbejde ved siden af pensionen. Det vil kunne give mulighed for en mere glidende overgang fra arbejdslivet til pensionstilværelsen, så vi kan fortsætte den gode udvikling med ældre i job, siger vicedirektør Jan V. Hansen.

 

Vismændene kan ikke sige præcist, hvad den positive udvikling skyldes. Men det hører med til forklaringen, at vi lever længere og har bedre helbred.

 

- Vi skal holde fast i den gode udvikling for de ældre på arbejdsmarkedet. Pensionsselskaberne bruger rigtig mange kræfter på indsatser, der hjælper danskere med at komme tilbage i arbejde efter sygdom eller ulykke. Det er indsatser, som først og fremmest er til gavn for den enkelte dansker, men også en rigtig god forretning for selskaberne og samfundsøkonomien, siger Jan V. Hansen.

 

- Analyserne viser, at reformer virker, og det er et vigtigt budskab at tage med videre til særligt Kommissionen for tilbagetrækning og nedslidning under ledelse af Jørn Neergaard Larsen, som regeringen har nedsat til at gå pensionssystemet efter i sømmene, siger Jan V. Hansen.

 

Tilbagetrækningsalderen steg allerede fra 2004 længe før forhøjelsen af efterløns- og folkepensionsalderen

 


Anm.: Databrud i 2008.Tilbagetrækningsalder viser den gennemsnitlige alder ved overgang fra beskæftigelse til efterløn eller folkepension.
Kilde: Egne beregninger på baggrund af registerdata.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Jan V. Hansen

Vicedirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.