Tema
Debat

F&P: Aftale om stærkere psykiatri er en nødvendig styrkelse af kernevelfærden

27. sep. 2022
Samfundet kan ikke acceptere lange ventetider for folk, der lider psykisk, og derfor er aftalen gode nyheder. Kortere ventetider i kommunerne for børn og unge i mistrivsel er særligt godt nyt. F&P glæder sig over, at der nu endelig tages tiltag til at styrke den offentlige psykiatri, så selskaberne bedre kan supplere og bygge oven på.

Det er de rigtige elementer, der er i fokus i den netop indgåede psykiatriaftale. Kommunerne skal blive bedre til at give hurtig hjælp til børn og unge i mistrivsel. Kun på den måde får vi fat om problemets rod, og kan gøre os forhåbninger om at knække kurven med stigende mistrivsel i befolkningen.

 

- Pensions- og forsikringsselskaberne har gennem de seneste år oplevet en massiv efterspørgsel fra danskerne efter hjælp til behandling af mentale udfordringer gennem deres sundhedsordninger. I begyndelsen troede vi, det hang sammen med corona-nedlukningen, men efterspørgslen er fortsat stigende. Det er bekymrende, og derfor er det ekstra vigtigt, at der er kommet en aftale i stand, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.

 

Han understreger, at det er vigtigt at sikre den bedst mulige arbejdsdeling mellem den offentlige kernevelfærd og de supplerende tilbud, som pensions- og forsikringsselskaberne leverer hver dag til deres kunder.

 

- Vores selskaber er hele tiden optaget af, hvordan de bedst muligt hjælper deres kunder, og derfor har rigtig mange også arbejdet intensivt de seneste år med at udvide hjælpen på det mentale område. Men det er virkelig tiltrængt og vigtigt, at der kommer et løft i den offentlige psykiatri, for vi skal ikke overtage kernevelfærden. Vi skal være et supplement, siger Kent Damsgaard.

 

Ifølge F&P rummer aftalen en vigtig kombination af tilbud i kommunerne til børn og unge i mistrivsel og en styrket indsats til mennesker med svær psykisk lidelse. Den offentlige kernevelfærd skal både hjælpe dem, der har det rigtigt dårligt og samtidigt sætte hurtigt ind, så psykisk sygdom og mistrivsel forebygges hos så mange som muligt.

 

- Vores selskaber har erfaret, at de giver psykologhjælp tidligere, end man gør i det offentlige. Men med den nye aftale, kan der komme mere skub i hjælpen i offentligt regi. Desuden fylder de unge meget mere i den samlede mængde, af dem vi hjælper med psykologhjælp. Det har været en bekymrende tendens, som forhåbentlig afhjælpes med aftalen, fortæller Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.