Tema
Debat

F&P: Aftale om stop for modregning er et politisk pletskud

21. jan. 2022
Regeringen og et flertal bestående af DF, SF, de radikale og Kristendemokraterne gør med aftens aftale op med modregning i folkepension og sociale ydelser til ægtefæller, når arbejdsdygtige danskere tager en ekstra tørn på arbejdsmarkedet. F&P kalder aftalen for et politisk pletskud, som både vil give flere tiltrængte hænder og hoveder til danske virksomheder og det offentlige – og som samtidig styrker lysten til at spare op til alderdommen. Aftalen vil have betydning for flere end 130.000 danskere, vurderer F&P.

- Det er en virkelig god aftale, som tager et tiltrængt opgør med mod-regningsreglerne. Det nytter jo ikke noget, at vi som samfund straffer arbejdsdygtige borgere på pengepungen for at tage en ekstra tørn. Det gør partierne bag aftalen heldigvis op med nu, siger adm. direktør Kent Damsgaard fra F&P.


Brancheorganisationen for de danske forsikrings- og pensionsselskaber har længe arbejdet for et opgør med modregningen.

 

- Vi har et af verdens absolut bedste pensionssystemer, som bliver endnu bedre, når politikerne nu fjerner modregningsreglerne. Det vil give endnu flere danskere lyst til både at spare op til alderdommen – og til at arbejde og bidrage, så længe man kan, siger Kent Damsgaard.


F&P vurderer, at regler om modregning i dag rammer flere end 130.000 danskere, som i dag kan blive straffet økonomisk med modregning, enten fordi deres ægtefælle modtager pensionsydelser som fx førtidspension, eller de selv bliver modregnet i deres pensionstillæg, hvis de arbejder.

 

- Aftalen fjerner modregning for omkring 130.000 danskere, og vores vurdering er, at aftalen her vil løfte arbejdsudbuddet med flere tusinde mennesker – samtidig med, at pensionssystemet bliver stærkere, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.