Tema
Debat

F&P: Amerikanske flaskehalse puster til frygt for stigende inflation

4. jun. 2021
De seneste tal for beskæftigelsen i USA viser fremgang i beskæftigelsen. Samtidig er der rapporter om mangel på arbejdskraft, som på toppen af en ekspansiv finanspolitik giver frygt for højere inflation. Det kan ramme finansmarkederne hårdt - og i sidste ende også dansk økonomi og pensionsbranchens investeringer.

Beskæftigelsen i USA er på vej op igen, men er stadig langt fra toppen før coronaen ramte. Rapporter om flaskehalse på det amerikanske arbejdsmarked kan dog indikere, at beskæftigelsen tilsyneladende vokser langsommere end efterspørgslen efter arbejdskraft, vurderer Forsikring & Pension.

 

- Genopretningen af amerikansk økonomi er understøttet af en meget ekspansiv finanspolitik fra Biden-administrationen. Men nu ser vi en tendens til, at jobvæksten bremser op på grund af flaskehalse. Det giver frygt for højere inflation, der også kan ramme finansmarkederne i form af stigende renter, siger analysechef Andreas Østergaard Nielsen, Forsikring & Pension.

 

Inflationen i USA er stigende, men de aktuelle prisstigninger skal holdes op imod det lave niveau under coronakrisen. Det bliver helt afgørende for udviklingen på finansmarkederne, hvordan centralbanken i USA reagerer på inflationen.

 

- For investorerne er det lige nu inflationsforventningerne, der er særlig opmærksomhed på. Udviklingen på finansmarkederne afhænger helt af, hvad centralbankerne gør. Centralbanken i USA har signaleret, at man vil være meget tålmodig, før man hæver renten. Det følger vi meget tæt, slutter Andreas Østergaard Nielsen.

Læs rapporten her


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Analyse

Andreas Østergaard Nielsen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.