Tema
Debat

Bidens grønne klimaplan kan lande på kistebunden hos danskerne

13. aug. 2022
Det nedbringer ikke kun verdens samlede CO2 udledning, at USA nu i nat har vedtaget en ambitiøs klimaplan - danske pensions-opsparere kan også komme til at nyde godt af planen.

Efter mange måneders tovtrækkeri i den amerikanske kongres, er Bidens store klimaplan endelig her til aften faldet på plads. Ifølge amerikanske medier, så indeholder planen investeringer på mere end 430 milliarder dollars, som den amerikanske stat vil bruge for at bekæmpe udledningen af drivhusgasser frem mod 2030.

 

- Det er overordnet positivt, at USA nu melder sig så stærkt på den grønne agenda. Det betyder, at de står overfor kæmpe investeringer i vedvarende energiløsninger, som dansk erhvervsliv og den danske pensionsbranche har været med til at udvikle gennem milliardinvesteringer gennem mange år. Danske virksomheder har været pionere inden for vedvarende energi og energieffektive løsninger. Og danske pensionsselskaber har i flere år været aktive med investeringer på det amerikanske marked. Vi står overfor et kæmpe potentiale, fortæller Kent Damsgaard, adm. dir. i F&P.

 

Den danske pensionsbranche er en accelerator for den grønne omstilling og investerer i grønne løsninger verden over. Det gælder også USA.

 

- Vores branche har været med til at investere i sol og vind og nye teknologier. Vores branche og danske virksomheder står derfor godt rustet til at hjælpe amerikanerne og verdens største økonomi med at blive mere grøn. USA står foran kæmpe investeringer i de kommende år, fortæller Kent Damsgaard.

 

- De danske pensionsselskaber vil også opleve, at der bliver åbnet op for endnu flere grønne projekter, som de kan sætte danskernes pensionsopsparinger i. Det er gode nyheder for pensionsopsparerne her i Danmark, fortæller Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.