Tema
Debat

Ny rapport: Branche sætter spot på bæredygtighed på forsikrings- og pensionsområdet

24. nov. 2022
Bæredygtige og ansvarlige investeringer og forsikringer fylder mere og mere og bliver også efterspurgt af kunder. Derfor udgiver en samlet forsikrings- og pensionsbranche nu sin første rapport om ansvarlige og bæredygtige bidrag til klimaet og samfundet.

Forsikrings- og pensionsbranchen spiller en proaktiv rolle og er internationalt gået forrest med ambitiøse mål om investeringer i den grønne omstilling. Branchen er således med til at sikre, at vi kan leve op til 70-procents målsætningen herhjemme i 2030 og Parisaftalens langsigtede målsætninger. Branchen bidrager også til forebyggelse af klimaskader og arbejder for brede klimaløsninger til gavn for danskerne i hverdagen. Med en ny rapport sætter vi nu fokus på branchens samlede grønne investeringer og arbejde med bæredygtighed.

 

- Vi har udarbejdet en rapport, der beskriver og belyser branchens arbejde med bæredygtighed og ansvarlighed. Vi mener, det er vigtigt at have ét samlet sted, hvor vi kan vise en del af vores bæredygtige aktiviteter, fremlægge fakta om selskabernes indsats og udlægge dagsordenen for en oplyst debat fremadrettet. Det er et dilemmafyldt område, og derfor har det været vigtigt for os at synliggøre vores aktiviteter, og hvad der ligger bag af tanker, fortæller adm. dir. Kent Damsgaard.

 

Rapporten skal bidrage med at sikre fortsat åbenhed og transparens om branchens arbejde med bæredygtige og ansvarlige investeringer og forsikringer. Når selskaberne investerer bæredygtigt, skal der altid ske en afvejning af risici og samtidigt sikres gode afkast til pensionskunderne. Men branchen har også et ansvar for at skubbe til de virksomheder, der ikke er på den grønne agenda, i en mere bæredygtig transformation.

 

- Vores selskaber kan ikke kun investere i 100 pct. rene bæredygtige virksomheder, for så når vi simpelthen ikke i mål med den grønne omstilling. Det er helt centralt, at vi investerer i transformationen fra sort til grøn, så vi kan hjælpe med at flere orienterer sig mere i en grønnere retning. Og det kommer både miljøet og opsparerne til gavn. Bæredygtige og grønne investeringer kan fint forenes med gode afkast, har de seneste mange år vist, siger Kent Damsgaard.

 

Han understreger, at der politisk er brug for at få skabt langt bedre rammer for grønne investeringer – ikke mindst sagsbehandlingstider.

 

- Vores selskaber bidrager massivt med investeringer til klimaløsninger herhjemme og i resten af verden. Men for at vi kan skrue yderligere op for investeringerne inden for landets grænser, så kræver det, at de nødvendige rammevilkår er til stede. Dén del går fortsat for langsomt, og det kan
hindre store investeringer på den lange bane. Det er en kerneopgave for politikerne at sikre disse vilkår, så grønne investeringer og projekter ikke sander til i ventetider, der vitterligt strækker sig over flere år. Grøn handlekraft bør derfor blive en hovedindsats for den kommende regering, fortæller Kent Damsgaard.

 

Læs hele rapporten her


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.