Tema
Debat

Corona påvirker fortsat væksten negativt

26. feb. 2021
Det kvartalsvise nationalregnskab for 4. kvartal 2020 er netop offentliggjort

Coronaen endte ikke med at gøre lige så stor skade på den danske økonomi sidste år, som mange først frygtede, da pandemien brød ud og vi her til lands og i store dele af verden pludselig måtte lukke ned i marts sidste år. Det bekræfter de første beregninger af det kvartalsvise nationalregnskab for 4. kvartal 2020 og dermed også for året 2020.

- På den positive side viser de nye nationalregnskabstal, at selv om vi har haft det det største fald i BNP siden finanskrisen, er Danmark kommet igennem 2020 i lidt bedre økonomisk forfatning end de første prognoser viste for et år siden. Det er godt nyt – også for danskernes pensionsopsparing, siger analysechef Andreas Østergaard Nielsen, Forsikring & Pension.

- De nye tal understreger desværre, at vi på ingen måde er færdige med at gøre regningen op for corona. Den anden store nedlukning, som vi kun så småt er på vej ud af, vil uden tvivl også føre til endnu en nedgang i 1. kvartal i år. Derfor er vi nødt til i samfundet at skubbe på den forsatte udbredelse af vaccinationer og en reel genåbning, for regningen stiger dag for dag, siger Andreas Østergaard Nielsen.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Analyse

Andreas Østergaard Nielsen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.