Tema
Debat

Forsikrings- og pensionsbranchen har kortlagt risiko for cybercrime: ”Vores førsteprioritet er at skabe tryghed om kundernes data”

12. apr. 2021
Forebyggelse af cyberkriminalitet står højt på dagsordenen i de danske forsikrings- og pensionsselskaber. Branchen har nu gennemført en samlet risikoanalyse, som udpeger potentielt sårbare områder.

Udpegningen af potentielt sårbare områder sker med henblik på yderligere at styrke kampen mod de cyberkriminelle og værne om kundernes data.

Cybertruslen mod Danmark er meget høj – specielt trusler fra cyberkriminalitet og cyberspionage. Den type kriminalitet kan ramme – og rammer – både myndigheder, virksomheder, organisationer og borgere. Derfor står it-sikkerhed og forebyggelse af cyberkriminalitet højt på dagsordenen i de danske forsikrings- og pensionsselskaber – både i de enkelte selskaber og i branchen som et hele. 

Og med en samlet kortlægning af cyberrisici i branchen sætter Forsikring & Pension og selskaberne yderligere kræfter ind for at sikre it-sikkerheden og værne om kundernes data.

- I forsikrings- og pensionsbranchen har vi gennemført en samlet cyberrisikoanalyse, hvor vi har kortlagt de vigtigste angrebspunkter med afsæt i branchens kritiske kernefunktioner, it-koncentrationsrisici og en række risikoscenarier, siger chefkonsulent Henriette Günther Sørensen, Forsikring & Pension.

- Cyberrisikoanalyse understreger, at det er helt essentielt og fuldstændig afgørende, at de ydelser og services, vi leverer til kunderne, er tilgængelige – altså, at kunderne fx kan få deres erstatning eller pensionsydelse. Og at vi som branche skal passe ekstremt godt på de data, vi har om kunderne, siger Henriette Günther Sørensen.

- Heldigvis er sikkerhedsniveauet i selskaberne tårnhøjt, og med analysen her har vi et godt afsæt for yderligere at løfte den fælles indsats mod cyberkriminalitet, tilføjer Henriette Günther Sørensen.

 

Mange kan blive ramt

Analysen viser, at 650.000 danskere kunne blive påvirket, hvis et større cyberangreb rammer branchen på de månedlige forsikrings- eller pensionsudbetalinger.

- Vores førsteprioritet er at skabe tryghed om kundernes data, og her er indsigten i de forskellige risici helt afgørende for at styrke it-sikkerheden bedst muligt. Nu har vi en samlet cyberrisikoanalyse for branchen og med afsæt i den, sætter vi fokus på tiltag, der yderligere øger cyberrobustheden på tværs af branchen og også i de enkelte selskaber, siger Henriette Günther Sørensen.

I den forbindelse vil viden, erfaringer og best practice blive delt på tværs af de enkelte selskaber.

Udover cyberrisikoanalysen i egne rækker har forsikrings- og pensionsbranchen også fokus på at udvikle forsikringsløsninger til virksomheder i forbindelse med cybertrusler og cybersikkerhed. Der arbejdes på at skabe nye løsninger, der kan hjælpe virksomheder med at forebygge cyberangreb og reducere konsekvenserne, hvis de sker.

 

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Henriette Günther Sørensen

Chefkonsulent, cand.it
+45 41 91 91 74
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.