Nyhed

Danmark er fortsat i pensions-superligaen

Igen i år har en international undersøgelse kåret det danske pensionssystem til at ligge helt i top. Faktisk ligger alle de nordiske lande i top ti. Men Danmark har stadig udfordringer, som politikerne bør håndtere, lyder det fra F&P.

Relateret til: Pensionspolitik og beskæftigelse
Publiceret 17.10.2023

Det er Melbourne Mercer Global Pension Index, som netop har offentliggjort deres årlige vurdering af 47 landes pensionssystemer, og Danmark kommer ind på en flot 3. plads. Kun Holland og Island får bedre vurderinger.

- Der er begyndt at tegne sig et solidt billede af, at Danmark hører til helt i toppen blandt lande med de bedste pensionssystemer. Det er mange år i streg, at vi har ligget i top3. Der sker heldigvis fortsat forbedringer af vores system, men der er stadig nogle knaster, som vi gerne ville have løst, siger underdirektør Karina Ransby fra F&P.

quote

Der er begyndt at tegne sig et solidt billede af, at Danmark hører til helt i toppen blandt lande med de bedste pensionssystemer.

- Karina Ransby, Underdirektør, F&P

Danmarks placering som A-rated forklares af Mercer med, at Danmark har et ret veludviklet pensionssystem. Men Mercer efterlyser også, at flere af de konkrete tiltag, som Pensionskommissionen kom med i 2022, bliver politisk vedtaget.

- Pensionskommissionen kom med en række forslag til forbedringer af vores pensionssystem, og de havde en særlig opfordring til, at der arbejdes mere med fleksibiliteten. Det er for rigidt, som det er skruet sammen i dag. Fx kan man i dag ikke pause udbetalinger fra en ratepension, hvis man fx ønsker at vende tilbage til arbejdsmarkedet, efter at man er gået på pension. Det er ærgerligt, da vi ved, at hvis man havde den mulighed, så ville flere været fristet til at arbejde også efter pensionsalderen – evt. på nedsat tid, fortæller Karina Ransby.

 

Fakta om Mercer-undersøgelsen

Undersøgelsen sammenligner 47 pensionssystemer verden over og omfatter 64 procent af verdens befolkning.

Eksternt link ikon
Rapport

Læs hele Mercers pensionsrapport her

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Karina Ransby

Vil du vide mere?

Så kontakt vores ekspert i pension og velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.