Tema
Debat

Danmarks pensionssystem er fortsat i verdensklasse

11. okt. 2022
Gennem mange år har Danmark ligget i den allerbedste liga, når det handler om internationale målinger af vores pensions-system. F&P opfordrer politikerne til at få forbedret og fremtidssikret vores model yderligere, så vi kan komme helt i top.

Det er det internationale konsulenthus Mercer, der netop har offentliggjort deres årlige analyse. Danmark kommer ind på en 3. plads - kun overgået af Holland og Island, som er de eneste tre lande med en såkaldt A-rating.

 

- Det er en flot placering, som vi kan være stolte af i branchen. Vi har et solidt funderet pensionssystem, der sikrer, at langt hovedparten af danskerne indbetaler på pension til deres alderdom. Men for at fremtidssikre vores system, så er det vigtigt, at vi forsat udvikler på det, siger Karina Ransby, underdirektør i F&P.

 

- Der er flere af Pensionskommissionens anbefalinger, som vi håber, politikerne tager fat på efter et valg – fx at sikre opsparingen i livrente-produkter med øget pensionsfradrag. Derudover bør vi sikre mere fleksibilitet i vores pensionsordninger, så vi kan arbejde henimod en mere glidende overgang til pensionisttilværelsen. Det behøver ikke være brat overgang til den 3. alder, som vi ser i dag, siger Karina Ransby.

 

Rapporten har i år haft fokus på en international tendens, der viser et skift væk fra de ydelsesgaranterede pensioner hen imod markedsrente-produkterne.

 

- Det er helt samme udvikling, vi har set her i Danmark, og som for mange har været en rigtig god beslutning. Lige nu ser vi, at der er negative afkast på en række pensioner, men på den lange bane, så bliver pensionerne polstret af gode afkast, siger Karina Ransby.

 

- I den sammenhæng er det afgørende, at den enkelte pensionskunde føler sig tryg og får den fornødne information om sit pensionsprodukt. Denne problemstilling peger Mercer også på. I Danmark er vi netop ved at opdatere de retningslinjer, som vores selskaber bruger i kommunikationen til deres kunder, og generelt er kommunikation noget, de tager meget seriøst og kontinuerligt arbejder på at forbedre, afslutter Karina Ransby.

Læs rapporten her


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Pension og Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.