Tema
Debat

F&P: Dansk økonomi skal finde en historisk svær balance

31. aug. 2022
Med den højeste inflation i over 40 år er det altafgørende, at finansloven for 2023 ikke puster yderligere til dansk økonomi. Samtidig viser regeringens Økonomiske Redegørelse og 2030-forløb, at udfordringerne på velfærdsområdet, grøn omstilling og forsvaret lægger et massivt pres på det økonomiske råderum, som vil kræve nytænkning og samarbejde på tværs, mener F&P.

- Det er en historisk svær balancekunst for dansk økonomi, hvor det er helt afgørende, at de offentlige finanser ikke puster yderligere til inflationen. Det er den helt centrale opgave for næste års finanslov, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

 

F&P ser positivt på, at regeringen lægger op til en flerårig aftale for skattevæsnet.

 

- Det er så grundlæggende for det danske samfund, at vi har et stærkt og velfungerende skattevæsen, så det er en vigtig prioritet. Her bør man også tænke indfasningen af digitale kasseapparater ind, fordi de er et vigtig våben i kampen mod svindel og skattesnyd, siger Kent Damsgaard.

Han hæfter sig ved, at den Økonomiske Redegørelse og regeringens 2030-forløb samtidig tegner nogle tydelige udfordringer med en aldrende og mere plejekrævende befolkning og et fortsat massivt behov for investeringer i den grønne udfordring.

 

- Regeringens fremskrivninger viser, at Danmark står med nogle kæmpemæssige udfordringer de kommende år og et stærkt begrænset råderum til at løse dem – også selv om der i finansloven afsættes en reserve til vores sundhed og psykiatrien, siger Kent Damsgaard og fortsætter:

 

- Jeg håber virkelig, at regeringen og hele Folketinget er indstillet på at tænke i nye løsninger på tværs, for det bliver der brug for. Vi står i forsikrings- og pensionsbranchen klar til at bidrage, så vi sammen kan finde nogle af svarene, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.