Tema
Debat

Dansk pagt går efter det højeste niveau af cybersikkerhed i EU

8. apr. 2022
I dag er F&P medunderskriver af ambitiøs cybersikkerhedspagt, der især vil øge kendskabet til cyberkriminalitet og give Danmarks små og mellemstore virksomheder en konkurrencefordel.

Risikoen for cyberangreb er større end nogensinde. Både offentlige myndigheder og private virksomheder er i skudlinjen for angreb og tab af data, der kan være altødelæggende for virksomhederne.

 

Viden om trusler mod cyber- og informationssikkerheden er i dag præget af mørketal og usikkerhed.

 

- Med den nye pagt etablerer vi et stærkt samarbejde mellem myndighederne og den private sektor om at sikre videndeling om cyberhændelser og erfaringsudveksling på tværs af sektorer, siger Sigrid Floor Toft, der er digitaliseringspolitisk chef i F&P.

 

Brancheorganisationen for forsikring og pension er medunderskriver sammen med Erhvervsministeriet, DI, Dansk Erhverv, Finans Danmark, It-Branchen, Industriens Fond, SMV-Danmark, IDA og HK.

 

Vigtigt værn

Især for små og mellemstore virksomheder kan pagten blive et meget vigtigt værn mod de cyberkriminelle.

 

- Cybersikkerhedspagten vil løfte danske SMV’ers digitale sikkerhedsniveau til det højeste niveau i EU. Dermed vil pagten arbejde for at gøre danske virksomheders digitale sikkerhedsniveau til en konkurrencefordel, siger Sigrid Floor Toft.

 

- Et vigtigt værn mod de cyberkriminelle er netop øget kendskab til de cyberhændelser, der finder sted, og det vil give stor værdi at stå endnu mere sammen i Danmark. Her er det vigtigt, at myndighederne og den private sektor har et stærkt samarbejde, og at der sikres videndeling og erfaringsudveksling på tværs af sektorer, tilføjer Sigrid Floor Toft.

 

 

 

Fakta om cybersikkerhedspagten

Pagten er indgået mellem Erhvervsministeriet, DI, Dansk Erhverv, IT-Branchen, Industriens Fond, SMV-Danmark, IDA, Finans Danmark, HK og F&P

 

Pagten skal bl.a. sikre:

 

  1. Sammenhæng og synergi mellem eksisterende og nye SMV-rettede indsatser på cybersikkerhedsområdet
  2. Udveksling af data, viden og erfaringer, mhp. at skabe et nationalt dækkende billede af sikkerhedsituationen for SMV’erne
  3. Løbende udvikling af offentlige og private initiativer der vedvarende styrker SMV’ernes cybersikkerhed.

 

Referencer


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Digitaliseringspolitik

Sigrid Floor Toft

Digitaliseringspolitisk chef, cand.jur.
+45 41 91 91 78
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.