Tema
Debat

Danske pensionsselskaber støtter ikke militærstyret i Myanmar

27. apr. 2021
Situationen i Myanmar er tragisk og ulykkelig, og derfor er den danske pensionsbranche optaget af at sikre, at dens investeringer i landet ikke på nogen måde bidrager til at støtte militærstyret.

- Siden militærkuppet den 1. februar har de danske pensionsselskaber gået deres investeringer igennem som følge af den nye situation i Myanmar og de oplysninger, som der bl.a. kommer frem i medierne. Vi er bevidst om, at vores branche har et særligt ansvar – og det løfter vi. I selskaberne følger de FN’s anbefalinger for ansvarlige investeringer og den procedure, som er beskrevet der, fortæller Kent Damsgaard, adm. dir. i Forsikring & Pension.

 

Den 19. april har EU indført sanktioner målrettet en række personer og selskaber i Myanmar tæt på militærstyret. Intet dansk pensionsselskab støtter direkte via investeringer eller køb af ydelser m.v. disse sanktionsramte personer eller selskaber i Myanmar.

 

- Det er indlysende, at der er dilemmaer, hvis man som pensionsselskab har investeringer i udviklingslande eller investeringer i virksomheder, der investerer i de pågældende lande, hvor det politiske og økonomiske system ikke er velfungerende og stabile. Men som branche tror vi heller ikke på, at det rigtige svar for os er at stoppe alle vores engagementer i de dele af verden, hvor lande lider under dårlig økonomi eller ustabilt politisk styre. Vi kan bidrage til at skabe ny udvikling i lande over hele verden – også i udviklingslandene – samtidig med at vi sikrer et godt afkast til danske pensionsopsparere, fortæller Kent Damsgaard.

 

Det er det enkelte pensionsselskab, som skal stå og står på mål for deres investeringer. Og ultimativt ekskluderer virksomheder, der ikke overholder EU-sanktionerne.

 

- Vores medlemmer tager situationen i Myanmar dybt alvorligt, og de arbejder intenst med at skabe forståelse for nogle af de dilemmaer, som er en naturlig del af at investere i udvikling over hele verden, slutter Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.