Tema
Debat

F&P om nyt forslag: De grønne pensionspenge og investeringsviljen er allerede til stede

30. mar. 2022
Den danske pensionsbranche bidrager massivt med pensions-investering i den grønne omstilling. Den største udfordring lige nu, for at branchen kan understøtte 70 pct.-målsætningen, er tydelige rammevilkår og en investeringsplan. Og så skal de grønne investeringer ikke afhænge af valg af pensionstype, lyder meldingen fra F&P i en kommentar til et forslag om højere ratepension.

Alle sejl skal sættes til, hvis vi skal nå målet om en 70 pct. reduktion af CO2-udledningen inden 2030.

Lige nu er der et forslag fremme om, at det skal være muligt at sætte ekstra 100.000 kr. ind på en ratepension, hvis opsparingen sættes i grønne investeringer – ’grøn ratepension’. Der skal sættes mange skibe i søen for, at vi lykkes med klimaomstillingen, men et grønt rateloft er ikke en del af løsningen, mener F&P.

 

- I pensionsbranchen ser vi positivt på alle tiltag, der fremmer den grønne omstilling. Men den grønne investeringsvilje er der allerede, og et højere rateloft vil ikke i sig selv sikre flere investeringer til den grønne omstilling, siger Jan V. Hansen, vicedirektør i F&P.

 

- Hvis vi skal nå 70 pct.-målsætningen, og vi også skal accelerere om-stillingen for at blive uafhængige af russisk gas så hurtigt som muligt, så er det en investeringsplan og fornuftige rammevilkår for vores investeringer, vi skal have fokus på. Vi skal satse på at skabe bedre investeringsmuligheder, og det hjælper forslaget her ikke på, siger Jan V. Hansen.

 

Han vurderer, at forslaget kan komplicere pensionssystemet unødigt.

 

- Det er ikke pensionstypen, der afgør om pensionen investeres grønt. Og der bør heller ikke gøres forskel på pensionstyper som ratepension og livrente. Det vil komplicere pensionssystemet unødvendigt. Pengene fra livrenterne er lige så vigtige for den grønne omstilling som penge fra en ratepension.

 

Pensionsbranchen har givet tilsagn om yderligere 350 mia. kr. i grønne investeringer, og det er uanset, om pengene er i en ratepension, alders-opsparing eller livrente. Til gengæld er det for pensionsopsparerne rigtig vigtigt at kunne prioritere en livrentepension – også i klimaets navn.

 

- Vores pensioner skal først og fremmest sikre os et livsvarigt forsørgelsesgrundlag i pensionsårene. Vi anbefaler – lige som Penge- og Pensionspanelet – at man altid også sparer op i en livrente. Det er en livsvarig pension, som rækker hele livet, uanset hvor gammel man bliver. Vi lever længere og længere, og danskerne undervurderer i den grad, hvor længe de lever – og har de primært ratepension, risikerer de at løbe tør for pensionsopsparing og ikke få den pensionstilværelse, de ønsker sig, slutter Jan V. Hansen.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Jan V. Hansen

Vicedirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.