Tema
Debat

F&P: Digitalt hælerregister er et tiltrængt våben mod indbrudstyvene

13. sep. 2022
Justitsministeren har netop offentliggjort at han er positiv overfor, at undersøge muligheden for et register over stjålne genstande. Det har længe været et ønske fra de danske forsikringsselskaber og F&P, som glæder sig over, at regeringen nu ser positivt på et forslag om et nyt digitalt våben mod indbrudstyvene til virkelighed.

Hvis Danmark får et digitalt register over tyvekoster, vil det gøre livet markant sværere for indbrudstyvene. Det er hovedtanken bag det register, som justitsminister Mattias Tesfaye nu har bebudet, at regeringen vil arbejde for at gøre

ed.

- Vi er et af de mest digitale lande i verden, og derfor bør vores værn og våben mod indbrudstyvene selvfølgelige også være det. Samtidig ligger det i tiden, at vi køber flere brugte varer, hvilket er fantastisk positivt. Det er bare vigtigt, at vi bedst muligt hjælper danskerne med at sikre sig, at de dermed ikke gør sig selv til hælere, siger vicedirektør Thomas Brenøe, F&P.

 

- I dag er det svært at identificere stjålne ting og lokalisere den oprindelige ejer. Et offentligt tilgængeligt register vil give politiet langt bedre arbejdsbetingelser. Samtidig bliver det nemt for fx almindelige forbrugere, auktionshuse og marskandisere at tjekke, om en ting er stjålet eller ej, fortæller Thomas Brenøe.

 

Man har i dag i Holland et lignende register og deres erfaringer er, at det har gjort det svært at afsætte tyvekoster. Dermed har registeret hjulpet med at bremse en del af hæleriet i landet.

 

- Forsikringsbranchen vil gerne hjælpe politiet med at etablere et register over samtlige stjålne genstande. Og for at det for alvor kan få succes, så mener vi også, der skal være borgeradgang til registret. Der bliver solgt hælervarer i Danmark for anslået 2 mia. kr. om året, og langt det meste bliver ikke opdaget af politiet. Så skal registeret have en afskrækkende effekt over for tyvene, så skal alle borgere kunne tjekke, om de køber en brugt eller stjålen vare, siger Thomas Brenøe.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Thomas Brenøe

Vicedirektør, cand.jur.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.