Tema
Debat

F&P: EU-regelmøllen skal under politisk kontrol

23. nov. 2022
Den voldsomt stigende EU–regulering udgør i dag mere end 90 pct. af al ny regulering af finansielle virksomheder i Danmark - og den fylder nu mere end 3.500 sider alene for forsikrings- og pensionsselskaber. Hvis man medregner siderne fra forslag, der er på vej, er vi på over 6.000 sider.

EU-reguleringen på det finansielle område har på mange måder skabt bedre forbrugerbeskyttelse, en mere robust finansiel sektor og styrket konkurrencen – også i Danmark. Samtidig er det en klar styrke med fælles europæiske regler på de områder, hvor landene i høj grad har samme problemer og behov.

 

- Det er som om, at den gode vilje er løbet af med systemet. Selvfølgelig er formålet både vigtigt og nødvendigt, men det virker på vores selskaber som om, at regelmængden er kommet ud af kontrol. Vi er nødt til at få sat nogle hegnspæle og få defineret, at det er inden for den her bane, vi alle sammen spiller på, siger adm. direktør i F&P, Kent Damsgaard.

 

Desuden oplever branchen, at EU-reguleringen i stigende grad sker via EU-myndigheder og dermed helt uden et politisk mandat. Det er problematisk.

 

- Politikerne er nødt til at kende konsekvenserne af den store regulering, og når det er uklart, hvad vi skal levere og ikke levere, så bliver reguleringen for detaljeret. Det er ingen tjent med. Vi kunne godt ønske noget mere målrettethed i det, vi bliver præsenteret for. Det kommer vi til at arbejde systematisk på den kommende tid, siger Kent Damsgaard.

 

Derfor har F&P lanceret fem forslag til bedre EU-regulering:

 

  1. Ny EU-regulering skal altid bygge på konsekvensanalyser
  2. Færre, men bedre regler
  3. Åbenhed om EU-regulering
  4. Stop for europæisk detailregulering uden politisk mandat
  5. Et stærkt dansk aftryk på det europæiske finanstilsyn.

 

Læs mere om de fem punkter her

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.