Tema
Debat

Forsikring & Pension: Fjern foden fra speederen – ellers rammer økonomien muren

30. aug. 2021
Med finanslovsudspillet for 2022 lægger regeringen op til at bremse finanspolitikken op. Og det er helt afgørende, vurderer forsikrings- og pensionsbranchen. F&P peger dog på, at presset på velfærden øger behovet for, at regeringen og Folketinget finder løsninger til at fremtidssikre velfærden.

- Foden skal fjernes fra speederen nu. Der er så meget kul på dansk økonomi og beskæftigelse, at vi virkelig skal være påpasselige. Dansk økonomi er kommet stærkt ud af krisen, så nu gælder det om ikke at køre direkte ind i overophedningsmuren, for det vil både koste arbejdspladser og ramme danskernes pensionsopsparinger, siger adm. direktør Kent Damsgaard.

 

- Med udspillet til finansloven og regeringens kommende velfærdslov er der lagt op til, at de offentlige udgifter til velfærd kommer til at stige. Det er helt naturligt i en situation, hvor der kommer flere ældre og borgere med brug for pleje. Men regeringen og Folketinget er nødt til at hul på diskussionen om, hvordan vi fremtidssikrer velfærden – herunder, at der er dygtige hænder nok. Dansk økonomi robust, men vi er slet ikke rustet til at håndtere det pres, der kommer på velfærden de kommende år, siger Kent Damsgaard.

 

Finanslovsudspillet viser samtidig, at det enorme investeringsbehov i grønne løsninger ikke kan dækkes af det offentlige alene.

 

- Vi har høje klimaambitioner i Danmark, og dem når vi kun, hvis vi investerer massivt i nye grønne løsninger. Regeringens finanslovsudspil viser tydeligt, at de grønne investeringer ikke kan løftes af offentlige finanser alene, så der vil vi opfordre til et endnu tættere samarbejde om grønne investeringer og løsninger. Vores medlemmer er klar, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.