Tema
Debat

Forår i amerikansk økonomi kan smitte af på Danmark

5. mar. 2021
Jobskabelsen er bedre end ventet, og arbejdsløsheden faldt en smule i februar til 6,2 pct. Men der er stadig lang vej til en arbejdsløshed på 3,5 pct. for 12 måneder siden.

Fredag kom nye tal for jobudviklingen i USA i februar. I februar måned var den amerikanske beskæftigelse fortsat ca. 9,5 mio. lavere, end da den toppede i februar 2020.

- Foråret er på vej, og vi kan endda sætte vores lid til, at vi snart for alvor ser en effekt af vaccineudrulningen, så de millioner af amerikanere, der står i ledighedskøen, igen kan finde beskæftigelse, siger analysechef Andreas Østergaard Nielsen, Forsikring & Pension.

USA er en vigtig handelspartner for Danmark, og udviklingen på de amerikanske finansielle markeder slår også igennem på det danske marked.

- Det er udsigt til vækst i Danmark, når samfundet åbner igen. Det store spørgsmål er, om renterne vil stige og bremse genopretningen. I USA har der været tegn på, at markedet forventer stigende renter på grund af stigende inflation. Det har også ramt aktiemarkederne, og det kan påvirke afkastet på danskernes pension negativt, siger  Andreas Østergaard Nielsen.

Corona rammer hårdt

De aktuelle tal for beskæftigelsesudviklingen i USA viser, at verden stadig er hårdt ramt af corona og nedlukninger. Det er udviklingen i de kommende måneder, der vil vise, hvordan økonomien i 2021 bliver.

- Coronakrisen har ramt USA hårdt, og økonomien er fortsat underdrejet. Men der er heldigvis lys for enden af tunnelen. Både udrulningen af vacciner og præsident Joe Bidens 1.900 mia. dollar store hjælpepakke til understøttelse af det private forbrug forventes at kunne sætte turbo på væksten i USA i 2021, siger Andreas Østergaard Nielsen, Forsikring & Pension.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Analyse

Andreas Østergaard Nielsen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.