Tema
Debat

F&P: Fornuftig og balanceret forslag til finanslov fra regeringen.

23. mar. 2023
Fornuftigt med en stram finanslov, som har fokus på at få inflationen ned, lyder det fra F&P til regeringens finanslovsforslag.

Regeringen har netop fremlagt forslag til finanslov for 2023, som har overordnet fokus på at bekæmpe inflationen. Det er fornuftigt, mener Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.

 

- Inflationen er den største helt aktuelle økonomiske udfordring, og den høje inflation gør hver dag danskerne fattigere. Derfor er der virkelig behov for en stram finanspolitik, som ikke puster til inflationen. Heldigvis er dansk økonomi stærk og med rekordhøj beskæftigelse. Vi er derfor godt rustet til at tage kampen op med inflationen, siger Kent Damsgaard adm. direktør i F&P.

 

Regeringens energikrisestab, NEKST, bliver konkretiseret, og det er også nødvendigt, hvis vi skal nå de grønne mål som Danmark har sat sig.

 

- Det er positivt, at regeringen nu konkretiserer energikrisestaben NEKST, så vi kan få sat skub i udfasningen af de fossile energikilder. Vores branche har længe skubbet på, at vi kan nå vores mål om CO2-neutralitet ved at få modnet flere grønne projekter, siger Kent Damsgaard.

 

Når finansloven er forhandlet på plads, skal der tages fat på andre store udfordringer som presset på flere dele af vores velfærdssamfund.

 

- I forsikrings- og pensionsbranchen ser vi med stor alvor på det pres, der er på vores ældrepleje og vores sundhedsvæsen. Som branche er vi parat til at byde ind i det arbejde, som regeringen har annonceret med sit regeringsgrundlag. Der er behov for nye løsninger herunder forskellige former for offentlig-private partnerskaber, siger Kent Damsgaard.

 

Lige rundt om hjørnet venter også forhandlinger om nyt forsvarsforlig med udsigt til massive nye investeringer i hele forsvaret. Pensionsbranchen er klar til at investere i Forsvarets bygninger.

 

- Pensionsbranchen har lang erfaring og stor ekspertise i at bygge og drive ejendomme. Den erfaring stiller vi gerne til rådighed. Pensionsselskaber kan bygge og drive nogle af forsvarets bygninger, og så kan Forsvaret fokusere på sin kerneopgave, nemlig at beskytte Danmark, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.