Tema
Debat

Forsikring & Pension bliver medlem af Tænketanken EUROPA

1. jul. 2021
Den danske forsikrings- og pensionsbranche er i høj grad reguleret af lovgivning, der stammer fra EU. Derfor giver det god mening at indgå et strategisk samarbejde med Tænketanken EUROPA.

- Vores branche har en vigtig strategisk rolle på en lang række europapolitiske dagsordener med stor betydning for de danske pensions- og forsikringskunder. Derfor har vi en naturlig interesse i at involvere os, debattere og påvirke de beslutninger, der bliver taget i Bruxelles i samarbejde med andre relevante aktører, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension.

 

- Vi har et godt samarbejde med vores europæiske brancheorganisation Insurance Europe, og med medlemskab af Tænketanken EUROPA breder vi nu vores netværk yderligere ud. De er toneangivende i deres arbejde med at sætte fokus på snitfladen mellem danske og europæiske dagsordener. Vi glæder os til samarbejdet og til i endnu højere grad at sætte fokus på forsikrings- og pensionsbranchen betydning og rolle i Europa, fortæller Kent Damsgaard.

 

Tænketanken EUROPA er glade for at få Forsikring & Pension som medlem og ser meget frem til samarbejdet.

 

- Vi ser frem til at kunne trække på Forsikring & Pensions vigtige viden – fx om hvordan forsikrings- og pensionsselskaber kan spille ind i EU’s grønne og digitale omstilling. Grøn omstilling og digitalisering er også kernen i EU’s genopretningsfond, som Tænketanken vil fortsætte sit fokus på i de kommende år, siger Lykke Friis, direktør i Tænketanken EUROPA.

 

Forsikrings- og pensionsbranchen har spillet en vigtig rolle i genopbygningen af den europæiske økonomi efter Covid-19, som den største institutionelle investor i EU.

 

Branchen spiller også en central rolle i hele den europæiske grønne omstilling, hvor bæredygtige investeringer og arbejdet med forebyggelse har afgørende betydning.

Branchen er desuden meget involveret i den digitaliseringsproces, der påvirker hele Europa. Både ift. nye etiske retningslinjer og udvikling af nye tekniske muligheder.

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.