Tema
Debat

F&P: Aftale om grøn fond vil sikre tiltrængte klimainvesteringer

24. jun. 2022
Med aftalen om at hæve grænsen for, hvor meget danskerne årligt må indbetale i aldersopsparing, har aftalepartierne sikret klog finansiering af en rigtig god idé – nemlig etableringen af en grøn fond, der kan bane vejen for flere klimavenlige investeringer. Sådan lyder den varme modtagelse fra brancheforeningen F&P, som er klar til invitationen fra regeringen om at gå i dialog om, hvordan der hurtigst muligt kan ryddes op i modregningsreglerne for at fremme danskernes brug af aldersopsparingen.

 

- Vi er klart positive over for oprettelsen af en grøn fond, og samtidig er finansieringen godt og rigtigt tænkt. Det betyder, at flere helt almindelige lønmodtagere kan få mere ud af at spare op, og vi samtidig frigiver penge til staten som kan bringes i spil til grønne investeringer nu og her, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

 

Han peger på, at pensionsselskaberne kan bidrage ved at pege på de gode projekter og rammevilkår, som kan gøre de grønne investeringer rentable.

 

- Med den nye grønne fond kan statens finansiering spille sammen med og fremme andre investeringer i fx nye grønne teknologier – det gælder i allerhøjeste grad også de mange grønne investeringer, som kommer fra de danske pensionsopsparere, hvis vi tænker det rigtigt sammen. Det glæder vi os til at samarbejde om, siger Kent Damsgaard.

 

Han roser samtidig aftalen om råderum for at prioritere investeringer i klimatilpasning.

 

- Én ting er, at vi skal gøre alt, vi kan for at bremse klimaforandringerne. Men vi også nødt til at håndtere konsekvenserne af de forandringer, der allerede er sket, og som rammer danske husejere og virksomheder over hele landet. Det er virkelig klogt, at politikerne også vil bruge det grønne råderum på den fælles opgave – frem for skattestigninger eller afgifter, der ville gøre det dyrere at være dansker, siger Kent Damsgaard.

 

Endelig glæder sig branchen siger over, at politikerne som del af aftalen vil gennemføre Pensionskommissionens anbefalinger om, at indbetaling på aldersopsparing ikke må føre til modregning i sociale ydelser på indbetalingstidspunktet. Det er helt afgørende for at udbrede aldersopsparing i et omfang, som gør det muligt at opbygge et betydeligt grønt råderum til fonden.

 

- Aftalen er ikke alene god for klimaet og Danmarks grønne omstilling. Den betyder også, at politikerne følger op på Pensionskommissionens anbefalinger og sørger for, at pensionskunderne ikke bliver straffet på pengepungen og modregnet i sociale ydelser, når man indbetaler på en aldersopsparing. Det er virkelig stærkt, og vi er klar til dialogen om, hvordan vi hurtigst muligt sammen med regeringen kan rydde op i barriererne for at bruge aldersopsparing, siger Kent Damsgaard, F&P.

 

F&P opfordrer til, at støttemulighederne i den nye grønne fond tænkes sammen med eksisterende fonde som fx Danmarks grønne fremtidsfond.

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.