Tema
Debat

F&P om nye tal for ældrepleje: Nødvendigt at bygge plejeboliger i stor stil

11. jun. 2021
Danmarks Statistik er netop udkommet med nye tal for den offentlige ældrepleje. I 2020 var der lidt kortere ventetid på plejehjem, men behovet vil stige og blive en kæmpe udfordring for kommunerne. Der er brug for partnerskaber og dialog om løsninger, mener Forsikring & Pension.

40.700 boede på plejehjem sidste år. Det er næsten det samme som året før.

 

- Men på den lange bane bliver det en kæmpe udfordring for kommunerne, der får brug for at få bygget titusindvis af plejeboliger i de kommende år, siger underdirektør Karina Ransby, Forsikring & Pension.

 

- Pensionsselskaberne vil gerne bidrage til løsninger, men der er nogle lovgivningsmæssige benspænd – fx om friplejehjem - som skal håndteres, før der for alvor kan komme skub i den type investeringer, siger Karina Ransby, Forsikring & Pension.

 

Ældreplejen bliver sat under voldsomt pres af, at der kommer flere og flere ældre med et plejebehov.

 

- Det er en fortsættelse af en tendens, der har været de seneste 10-15 år, som vi har analyseret i F&P. Den kommunale ældrepleje bør derfor prioriteres politisk – samtidig tror vi, at der er brug for partnerskaber og dialog om, hvordan man kan skabe bedre muligheder for at bygge ovenpå den kommunale ældrepleje med plejeforsikringer eller lignende, siger Karina Ransby.

 

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Pension og Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.