Tema
Debat

F&P omfavner EU-udspil: ”Det vil skabe langt mere transparens om bæredygtighed i virksomhederne”

21. apr. 2021
Stor ros til EU-kommissionens udspil til, hvordan bæredygtighedsrapporteringen skal se ud for virksomheder. Det er både ambitiøst og visionært. Men F&P har også forslag til forbedringer, fx at rapporteringen for noterede virksomheder skal ske på engelsk.

Kommissionen har netop offentliggjort sit forslag til rammer for rapporteringen for noterede og store ikke-noterede selskaber. I Forsikring & Pension er der stor opbakning til udspillet, som vil bidrage til at skabe større transparens om virksomhedernes bæredygtighed.

 

- Det er en meget ambitiøs tilgang til bæredygtighedsrapportering, som EU lægger op til, og det er den helt rigtige vej at gå. For investorer som pensionsselskaber vil det forbedre mulighederne for at inddrage virksomheders bæredygtighedsrisici i beslutninger om investering. Det vil også sikre transparens om bæredygtighed og derved gøre det nemmere at sammenligne virksomheder, fortæller adm. direktør Kent Damsgaard.

 

Det er Kommissionens intention, at de kommende rapporteringer skal bringe EU i front i forhold til at fremme bæredygtig investering og vækst. Det vil give større transparens om virksomheders finansielle risici fra og påvirkning af miljø- og klimaforandringer, antikorruption, ledelsesforhold, ressourceforbrug m.m.

 

- Udspillet er stærkt, da det vil dække behovet bredt for information om bæredygtighed. Derfor kan vores branche kun omfavne den del af udspillet, fortæller Kent Damsgaard.

 

Han opfordrer til at sikre, at rapporteringen bliver så anvendelig som muligt – og at virksomheder kan udelade data, som ikke er relevante. Samtidig er det vigtigt at sikre proportionalitet i rapporteringen i forhold til virksomhedens størrelse.

 

- Kunsten er at skabe en rapportering, som skaber transparens, uden at lægge unødige byrder på virksomhederne. Vi vil opfordre til, at rapporteringen udvikles og implementeres trinvis - med løbende fokus på både kvalitet og anvendelighed. Desuden bør der indgå et væsentlighedskriterie i rapporteringskravene, så en virksomhed kan udelade datapunkter, som ikke er relevante, siger Kent Damsgaard.

 

Han opfordrer samtidig til at sikre, at rapporteringen for noterede virksomheder sker på engelsk.

 

- Kommissionen lægger op til at lade medlemsstaterne beslutte, hvilket sprog rapporteringen skal aflægges på. Men det vil ikke være gavnligt for integrationen af de europæiske kapitalmarkeder, hvis noterede virksomhederne i de enkelte lande kun rapporterer på deres hjemlands sprog, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.