Tema
Debat

Garantifonden for skadesforsikringsselskaber vinder vigtig sag i Højesteret

5. jan. 2023
Garantiordningen for skadesforsikring i Norge stævnede i 2019 den danske Garantifond for skadesforsikringsselskaber. Påstanden var, at Danmark skulle betale for norske arbejdsskader i forbindelse med det danske forsikringsselskab Alphas konkurs. Højesteret har netop afgjort sagen til Danmarks fordel. En vigtig og principiel afgørelse, lyder det fra direktøren i den danske Garantifond.

Baggrunden for, at man i Norge valgte at sagsøge den danske Garantifond, var, at den norske garantiordning mente, at den danske Garantifond skulle dække erstatningskrav fra norske forsikringstagere, som havde tegnet arbejdsskadeforsikring i Norge hos Alpha Insurance. Selskabet gik konkurs tilbage i 2018.

 

Højesteret har netop stadfæstet Landsrettens dom fra december 2021 og fastholdt, at udgifterne i Norge ikke skal betales af den danske Garantifond.

 

- Der er tale om en meget vigtig afgørelse for den danske Garantifond. Afgørelsen slår fast, at den norske arbejdsskadeforsikring ikke falder ind under ulykkesforsikringsdækningen i den danske garantifondslov. Hermed slipper Garantifonden både for en udgift til den norske fond og for, at der opstår usikkerhed om Garantifondens dækningsomfang, fortæller direktøren i den danske Garantifond Torben Weiss Garne.

 

Garantifonden var meget overrasket over at blive stævnet tilbage i 2019, da Garantifonden på det tidspunkt ikke dækkede arbejdsskader. Uanset dette mente den norske garantiordning, at den danske Garantifond skulle dække arbejdsskader i Norge, idet de var at anse som skader forvoldt ved en ulykke. Det har Højesteret i dag underkendt.

 

Arbejdsskader håndteres i Danmark af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, AES. Den danske Garantifond overtog fremadrettet ansvaret for dækning af arbejdsskader i forbindelse med forsikringsselskabs konkurs den 1. juli 2021.

Læs om den danske garantifond


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Rammevilkår og EU

Torben Weiss Garne

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.