Tema
Debat

F&P: Indtjening fra kampen mod skattesnyd skal bruges til at nedbringe særskatter

2. jul. 2021
Skatteforvaltningen vil fra 1. juli bruge digitale kasseapparater som sanktionskrav mod virksomheder, der bevidst snyder på skattevægten. F&P vil følge erfaringerne tæt, fordi et fremtidigt provenu fra de digitale kasseapparater skal gå til at nedbringe særskatten for finanssektoren. Det fremgår af aftalen om Arne-pensionen.

Skatteminister Morten Bødskov har bebudet, at skatteforvaltningen nu tager et nyt våben i brug mod udvalgte virksomheder og brancher, hvor der er høj risiko for snyd med skatten fx sort arbejde. Det drejer sig om de såkaldte digitale kasseapparater. Regeringen og et politisk flertal har i forbindelse med aftalen om Arne-pensionen besluttet, at netop et provenu fra disse digitale kasseapparater skal indgå i finansieringen af aftalen.

- Vi vil følge de danske erfaringer med de digitale kasseapparater meget tæt. Der ligger en politisk aftale om, at et merprovenuet er øremærket til Arne-pensionen. Og det er politisk aftalt, at merprovenuet skal gå til at nedbringe særskatten, så indtjeningen fra kampen mod skattesvindlere kan bruges til at mindske den ekstra byrde, der er lagt på vores sektor, siger adm. direktør Kent Damsgaard fra Forsikring & Pension.

 

Svenske erfaringer med at indføre digitale kasseapparater resulterede i et dokumenteret større skatteprovenu. De modvirker snyd og fejl med skatten. Særligt i brancher, hvor der snydes meget på skattevægten, kan der være noget at komme efter ifølge Skatteministeriet. Ifølge aftalen om Arne-pensionen, skal merprovenuet indgå fra 2024 og frem, når de digitale kasseapparater bliver obligatorisk i en række brancher.

 

- Indsatsen med snyd og sjusk med skatten via de digitale kasseapparater vil komme pensionsopsparerne, forsikringstagerne og samfundet til gode. Vores branche bygger på principper om solidaritet, risikodeling og fællesskab, hvor det jo er de danske pensionsopsparere og forsikringskunder, der er med til at betale den store ekstraregning, som særskatten er, siger Kent Damsgaard.

 

Ifølge Arne-aftalen skal finanssektoren fra og med 2024 bidrage med 1,26 mia. kr. i den ekstra særskat. Det er her, provenuet fra de digitale selskaber kan komme i spil og reducere regningen noget. Skatteministeriet oplyser, at fra 1. juli 2021 kan alle erhvervsdrivende som en sanktion pålægges at benytte et digitalt salgsregistreringssystem, hvis Skatteforvaltningen ved et kontrolbesøg konstaterer eksempelvis utilstrækkelig registrering af salg i den pågældende virksomhed.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.