Tema
Debat

Kriminaliteten flytter andre steder hen

28. jan. 2022
Indbrud og cykeltyverier falder – det gør bedragerierne til gengæld ikke. Cyberkriminaliteten vokser.

Kriminalitetsstatistikken viser, at antallet af anmeldte indbrud har været markant lavere end normalt under COVID-19. Men nye tal fra Danmarks Statistik viser også, at kriminaliteten er flyttet andre steder hen – fx til internettet.

 

- Anmeldte bedragerier er steget virkelig meget gennem de senere år. Og er fortsat høj i 2021. Ligesom den almindelige dansker i langt højere grad har arbejdet hjemmefra under Corona, så ser det samme billede ud til at slå igennem på kriminalitetsformerne. Her er indbrudstyverierne afløst af bedragerier, typisk foretaget over internettet. Cyberkriminalitet er et problem, der vokser, og her er vi også i forsikringsbranchen klar til at hjælpe kunderne, uanset om det er erhvervsvirksomheder eller forbrugere, siger Pia Holm Steffensen, underdirektør i F&P – brancheorganisation for forsikring og pension.

 

Indsats mod cykeltyverier

Cykeltyverierne er også faldet støt gennem de senere år. Men der blev stadig anmeldt 37.373 stjålne cykler i 2021.

 

- Det er til stærk gene for cykelejerne Og jeg synes, vi i Danmark på dette område skal bringe os up to date med digitale løsninger, som teknologisk svarer til, at vi er i 2022. Derfor foreslår vi, at det nuværende stelnummersystem også skal være elektronisk, så det bliver supernemt at tjekke et stelnummer og ejerforhold på en cykel, siger Pia Holm Steffensen.

 

Branchen erstatter årligt 164 mio. kr. i forbindelse med cykeltyverier – penge, som er med til at bringe forsikringspriserne i vejret.

 

Indbrud faldt lidt

Antallet af anmeldte indbrud i alt faldt med godt 12 pct. fra tredje til fjerde kvartal.

 

- Antallet af indbrud og tyverier var usædvanlig lavt både i 2020 og 2021. Det skyldes bl.a., at vi alle sammen har været meget mere hjemme på grund af Corona, og det har gjort det sværere for tyvene at komme til, siger Pia Holm Steffensen.

 

- Samtidig kan vi se, at der nu i mange år stille og roligt har været et vedvarende fald i antallet af indbrud og tyverier i både private boliger og i virksomhederne. Det er virkelig en positiv og glædelig udvikling. Indbrud og tyverier skaber stor utryghed, ubehagelige oplevelser og er dyrt for os alle sammen, siger Pia Holm Steffensen.

 

Referencer


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Pia Holm Steffensen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.