Tema
Debat

Lyspunkt under corona: Laveste antal indbrud i 25 år

18. feb. 2021
Danmarks Statistik er netop udkommet med nye tal for indbrud i Danmark, og de vækker glæde hos brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Underdirektør Pia Holm Steffensen udtaler:

- Tallene viser, at vi i 2020 har haft det laveste antal indbrud, vi har set i Danmark i 25 år. Det er virkelig en positiv og glædelig udvikling, for indbrud skaber både stor utryghed, ubehagelige oplevelser for danskerne og er samtidig dyrt for vores samfund.

- Faldet i indbrud skyldes formentlig, at danskerne under corona-pandemien har været tvunget til at være mere hjemme. Samtidig har grænserne været næsten lukkede, og det har formentlig besværliggjort, at udenlandske indbrudstyve har kunnet komme ind i Danmark. Derfor er det også helt afgørende, når verden åbner igen, at vi fortsætter det store arbejde med at forebygge indbrud, så den gode tendens bliver ved.

- Danmark er fortsat et af de lande i Europa, hvor der er flest indbrud. Antallet af indbrud pr. indbygger er højere end i vores nabolande Sverige, Norge og Tyskland. Derfor arbejder forsikringsbranchen hårdt på at udvide kravene, så nye bygninger bliver langt mere indbrudssikre. Og så er der også mange gode og effektive tiltag, man kan tage som privatperson – eksempelvis via initiativer som nabohjælp og ved at tænde lys i hjemmet, når man ikke er hjemme.

 

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Pia Holm Steffensen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.