Tema
Debat

Rundspørge: Motion med kollegaer fremmer arbejdsglæden

21. apr. 2021
Et flertal af danskere i arbejde bekræfter, at det højner både trivslen og arbejdsglæden, når medarbejderne kan motionere i arbejdstiden. Det viser en ny spørgeundersøgelse udarbejdet for Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2021. Konkurrencen om de bedste sundhedsinitiativer er nu åben, og alle kan både indstille og stemme om de bedste initiativer på landets arbejdspladser.

Mange mennesker har mulighed for at få rørt sig på deres arbejdsplads. Et flertal (57 procent) af danskere i arbejde bekræfter nu, at motion med kollegerne fremmer arbejdsglæden og trivslen. Mange danske arbejdspladser bakker samtidig op om sundhedsinitiativer, der fremmer arbejdsglæden, forebygger mistrivsel og i sidste ende nedbringer sygefraværet.

 

Det viser en ny undersøgelse, som Norstat har foretaget på vegne af partnerne bag den årlige, landsdækkende konkurrence, ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2021”. Konkurrencen er nu åben for indstillinger og fra den 3. maj også afstemninger, der via regionale afstemninger vil resultere i en landsvinder for bedste sundhedsinitiativ samt en vinder af særprisen i kategorien Mental Sundhed.

 

Hver tredje (36 procent) af de beskæftigede har sundhedsfremmende initiativer på deres arbejde, og under coronakrisen har 30 procent oplevet, at deres arbejdsplads har taget initiativer til at forbedre den fysiske sundhed blandt medarbejderne.

 

Konkurrencen skal få sundhedsinitiativer frem i lyset
Den landsdækkende konkurrence bidrager nu på femte år til at højne den fysiske og mentale sundhed på arbejdspladserne ved at fungere som inspirationskilde for andre arbejdspladser – store som små, offentlige som private.

 

- Det er positivt, at mange af os oplever sundhedsfremmende initiativer på vores arbejdspladser, og vi har under coronakrisen oplevet mange alternative måder at dyrke den fysiske og mentale sundhed på afstand. Gennem konkurrencen håber vi at få så mange gode initiativer som muligt frem i lyset, og som mange andre også kan blive inspireret af, siger adm. direktør Kent Damsgaard i Forsikring & Pension.

 

Chefen fremmer aktivt sundhed og trivsel
Hver anden medarbejdere oplever, ifølge undersøgelsen, at deres nærmeste chef er med til at fremme sundheden på arbejdspladsen, og det passer fint sammen med, at de fleste af os, 73 procent ifølge undersøgelsen, vurderer vores arbejdsplads højere, når der er fokus på sundheden.

 

- Mange af os har fået ændret arbejdsvilkår gennem det seneste år, og heldigvis har mange været opmærksomme på at finde nye måder at være aktive sammen, selv hver for sig, og at dyrke kollegaskabet og den mentale sundhed virtuelt fra hjemmekontorerne, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

 

Kort om konkurrencen

  • Den landsdækkende, årlige konkurrence, ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2021” er skudt i gang. Det er femte år i træk, der konkurreres om de bedste sundhedsinitiativer.
  • Formålet er at fremme både fysiske og mentale sundhedsinitiativer på landets offentlige og private arbejdspladser – og gennem det seneste år på trods af coronakrisen.
  • Alle kan indstille og stemme på de bedste initiativer inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Afstemningen er åben fra 3. maj til 23. maj. De tre initiativer i hver af landets fem regioner, der har flest stemmer, går videre til en fagjury, som udnævner en regionsvinder. Det er også fagjuryen, der udnævner landsvinderen samt vinderen af Særprisen for mental sundhed.
  • Bag konkurrencen, initiativ- og særprisen 2021 står Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv, Falck Healthcare, Velliv Foreningen og Forsikring & Pension.

Læs mere om konkurrencen her www.sundestearbejdsplads.dk

 

 

Om undersøgelsen
Norstat har 9. april 2021 på vegne af Dansk Erhverv foretaget en repræsentativ befolkningsundersøgelse af danskernes erfaring med sundhedsinitiativer på arbejdspladsen. Undersøgelsen er sendt til 1.000 danskere, som afspejler den danske befolkning på variablene køn, alder og region. I denne analyse fremgår resultaterne fra de 539 personer, som på nuværende tidspunkt er i beskæftigelse. Den maksimale stikprøveusikkerhed i en undersøgelse med 539 respondenter er +/- fire procentpoint.

Se en grafisk præsentation af undersøgelsens resultater her (pdf)

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.