Tema
Debat

Nedlukning gav hård økonomisk start på 2021

17. maj. 2021
Dagens tal for BNP-indikatoren for 1. kvartal viser et tydeligt tilbageslag i økonomien som følge af vinterens nedlukning. Heldigvis for dansk økonomi og pensionsopsparerne er der fortsat udsigt til pæn vækst i 2021. Priserne er den store joker i øjeblikket, som kan true vækstudsigterne, vurderer F&P’s analytiker.

Dagens tal for BNP-indikatoren fra Danmarks Statistik viser, at BNP i 1. kvartal 2021 faldt med -1,5 pct. sammenlignet med 4. kvartal 2020.

 

- Det ser ud til, at de to store nedlukninger under coronakrisen ender med at ramme dansk økonomi som et W med to hårde tilbageslag, selvom anden nedlukning ikke rammer lige så hårdt. Vi kan også regne med en positiv udvikling og fremgang her i 2. kvartal, siger analysechef Andreas Østergaard Nielsen fra Forsikring & Pension.

 

Han peger på, at alle indikatorer peger på fremgang.

 

- Begge nedlukninger har været en nedfrysning af økonomien, og alle indikatorer peger på, at vi nu ser ind i en pæn vækst. Vækstudsigterne er positive og understøttes både af, at der er en masse udskudt forbrug, og at vi med frigivne feriepenge også har masser af penge stående, som er klar til at blive brugt på forbrug, siger analysechefen.

Han peger på stigende inflation som det største bekymringspunkt.

 

- Den største aktuelle bekymring er inflationen. Vi så i sidste uge indikationer på, at inflationen er stigende – dog fra et meget lavt udgangspunkt. Sammenholdt med den ekspansive pengepolitik, der er ført verden over, udskudt forbrug og en økonomisk sommer-hjælpepakke kan give prisstigninger, som godt kan dæmpe vores vækst, siger An-dreas Østergaard Nielsen.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Analyse

Andreas Østergaard Nielsen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.