Tema
Debat

F&P-direktør til den kommende regering: Nedsæt et vækstteam for den finansielle sektor

17. nov. 2022
Forsikrings- og pensionsbranchen er en ubetinget styrkeposition for Danmark, som skaber både tryghed, grøn omstilling og vækst i samfundet. Men det er på høje tid med et langt stærkere politisk fokus på at sikre gode rammebetingelser for den finansielle sektor, så den også fremadrettet kan være en vækstmotor for Danmark. Derfor opfordrer F&P på sit årsmøde den kommende regering til at nedsætte et vækstteam for den finansielle sektor.

- Forsikrings- og pensionsbranchens hovedrolle er at skabe tryghed i hverdagen, men vi er samtidig en helt afgørende forudsætning for, at der kan skabes vækst, velstand og arbejdspladser over hele landet. Dét perspektiv skal vi i langt højere grad have frem, og en oplagt start ville være, at den kommende regering nedsætter et vækstteam for den finansielle sektor, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.


Han peger på, at den samlede finansielle sektor både er afgørende for at skabe vækst i andre brancher – og i sig selv skaber arbejdspladser og aktiviteter over hele landet.


- Når det gælder politiske rammevilkår for forsikrings- og pensionsbranchen, så består de alt for ofte i særskatter og ny unødvendig detailregulering. Den tilgang er til skade for den almindelige forsikrings- og pensionskunde, men også en hæmsko for, hvordan branchen kan være med til at understøtte vækst og udvikling bredt i samfundet, siger Kent Damsgaard, F&P.


Han understreger, at branchen med knap 50 mia. kroner i årlige udbetalte erstatninger fra forsikringsselskaberne og pensionsinvesteringer for næsten 4.000 milliarder kroner kan og vil spille en afgørende rolle for at fremme vækst og udvikling i samfundet.


- Det er ikke mange brancher, der har så stor direkte berøring med stort set hele befolkningen og med samtlige virksomheder i Danmark. Derfor håber jeg også, at en ny regering og det nye Folketing i endnu højere grad vil have øje for, hvordan vi kan bidrage til udvikling og ny vækst – både i vores egen branche og i kraft af den store rolle, vi spiller for resten af samfundet, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.