Tema
Debat

F&P: Opgør med modregning er en kæmpe håndsrækning til pensionister i job

8. feb. 2023
Folketinget indgik tilbage i januar sidste år en aftale, der skulle fjerne den økonomiske straf pensionister oplevede, hvis de tager et arbejde efter de var gået på pension. Nu bliver aftalen virkelighed. Stor ros fra F&P.

Den nye regering gør således op med modregning i folkepensionen, når arbejdsdygtige pensionister vælger at fortsætte med at arbejde efter folkepensionsalderen.

- Regeringen gør det mere attraktivt for seniorer at tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet og dermed bidrage med flere hænder til et trængt arbejdsmarked. Lige nu og her vil det påvirke 50.000 danskere, der således ikke får modregnet arbejdsindkomsten i folkepensionen, fortæller adm. direktør Kent Damsgaard, i F&P.

Praktisk vil man afskaffe modregningen af egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg. Det vil medføre en forenkling af pensionssystemet, hvor man som folkepensionist ikke behøver at sætte sig ind i modregningsreglerne, før man siger ja til ekstra arbejde.

- Vi har længe arbejdet for, at denne uhensigtsmæssige modregning skulle afskaffes. Vi har et af verdens bedste pensionssystemer og regeringen er nu med til at gøre det endnu bedre, og samtidig vil det ifølge regeringens beregninger øge arbejdsudbuddet med godt 1.000 personer, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.