Tema
Debat

Rekordmange valgte ejerskifteforsikring til sommerhuset i 2020

Sidste år blev der tegnet 4.800 ejerskifteforsikringer på sommerhuse. Det er 2.000 flere end i 2019 og det højeste nogensinde, viser nye tal fra Forsikring & Pension.

 

Sidste år blev der tegnet 69 pct. flere ejerskifteforsikringer på sommerhuse end i 2019. Det skyldes blandt andet corona-nedlukningen, som satte skub i sommerhussalget, der i 2020 steg med 54 pct. i forhold til året før.

 

- Det er glædeligt at se, at rigtig mange danskere gerne vil købe en ejerskifteforsikring til deres sommerhus. Selv i et turbulent marked, hvor sommerhushandlerne sidste år gik ekstremt hurtigt, vælger mange den sikkerhed og tryghed, der følger med en ejerskifteforsikring, siger Pia Holm Steffensen.

 

En ejerskifteforsikring er vigtig, fordi den dækker skader, som køber opdager, efter handlen er indgået, og som ikke fremgår af tilstandsrapporten.

 

Stigningen i nytegnede ejerskifteforsikringer til sommerhuse er bemærkelsesværdig høj, men der har også været travlt på markedet for ejerskifteforsikringer for enfamiliehuse.

 

For enfamiliehuse har der været en stigning i nytegninger på 16 pct. i 2020. Det svarer til stigningen i boligsalget, der også var på 16 pct. i forhold til året før.

 

- Tallene viser, at de fleste boligkøbere godt ved, at det kan være en rigtig god idé at købe en ejerskifteforsikring. Så er man beskyttet mod uventede skader i det nye hus, og man har en mere tryg økonomi ved købet af den nye bolig, siger Pia Holm Steffensen.

 

Travlheden på boligmarkedet fortsætter ind i 2021, hvor sommerhussalget i 1. kvartal er steget med hele 96 pct., og der blev solgt 47 pct. flere enfamiliehuse i forhold til samme kvartal året før. Derfor oplever forsikringsselskaber, der tegner ejerskifteforsikringer, også helt ekstraordinær travlhed i disse måneder.

 

 

 

Rekordmange nytegnede ejerskifteforsikringer på sommerhuse i 2020

 

 

 

 

Højeste antal nytegnede ejerskifteforsikringer nogensinde

 

 

 

 

Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Pia Holm Steffensen

Underdirektør
+45 41 91 91 40
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.