Tema
Debat

F&P: Sikkerhedspolitik og investeringer hænger mere sammen end nogensinde før

16. maj. 2023
Udenrigsministeren har netop præsenteret regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, som skal bringe Danmark igennem en ny og helt ekstraordinær udenrigspolitisk situation. Der er mange elementer, hvor forsikrings- 0g pensionsbranchen kan blive berørt og spille en rolle, lyder det fra F&P.

Den nye ekstraordinære sikkerhedspolitiske situation, som Lars Løkke Rasmussen (M) beskriver i sin præsentation, kalder på nye ekstraordinære tiltag. Forsikrings- og pensionsbranchen peger på, at strategien vil kræve mange milliarder for offentlige og private investeringer.

 

- Vi investerer for 4.000 mia. kroner, og 2/3 af dem er placeret i udlandet, og derfor har regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitik også helt afgørende betydning for forsikrings- og pensionsbranchen. Der er næppe nogen tvivl om, at sikkerhedspolitik og investeringer hænger mere sammen end tidligere, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension, brancheforeningen for landets forsikrings- og pensionsselskaber.

 

- Det er glædeligt, at regeringen sætter fokus på de udfordringer vi står overfor i forhold til den nye geopolitisk virkelighed, vi står i. Vi skal kunne håndtere de nye risici og skabe et mere modstandsdygtigt og robust samfund. Vi vil som branche gerne arbejde tæt sammen med regeringen og andre centrale brancher om at håndtere den ny sikkerhedspolitiske situation, siger Kent Damsgaard.

 

Et centralt element er at sikre større sikkerhed om leverancer af vores energi, af råstoffer til den grønne omstilling og teknologiudvikling, så nuværende afhængighedsforhold ikke blot erstattes af nye. Og så vi kan drive den grønne omstilling i Danmark og Europa fremad.

 

- Konkurrencen om investeringer – ikke mindst i grøn energiteknologi - får større og større geopolitisk betydning. Det er hamrende vigtigt, at Danmark og Europa formår at skabe de rigtige rammer for de rigtige investeringer. For ellers er det andre lande, der løber med dem, siger Kent Damsgaard.


Han peger på, at Danmark står over for en kæmpe opgave som samfund, hvor det er afgørende, at private virksomheder og investorer som pensionsselskaber tænkes ind i den accelererede grønne omstilling.

 

- I lyset af den nye sikkerhedspolitiske situation vil vi opfordre til, at der kommer en konkret investeringsplan for udbygningen af vedvarende energi. Ligeså bør der sættes fart på udbygningen af havvind, der allerede er politiske ambitioner om, men stadig kun er på tegnebrættet. Som udenrigsministeren siger, så haster det virkelig med at gøres os energiuafhængige, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.