Tema
Debat

Skatteministeren kaldt i samråd: Ny skat rammer danskerne i en tid med massiv inflation

18. maj. 2022
Regeringens planer om at indføre et såkaldt ”samfundsbidrag” – en særskat på finansielle virksomheder – er en dårlig idé på det værst tænkelige tidspunkt. Det vurderer F&P, som ser frem til dagens samråd, hvor Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, har indkaldt skatteminister Jeppe Bruus til at redegøre for, hvordan særskatten vil ramme danske forsikrings- og pensionskunder.

- Inflationen er netop nu på det højeste niveau i 40 år, hvilket kun gør det endnu mere problematisk at indføre en særskat på danske forsikrings- og pensionsselskaber, som i sidste ende vil gøre det dyrere for danskerne at forsikre sig og spare op til alderdommen. Vi har brug for præcis det modsatte, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.


Han hæfter sig ved, at flere toneangivende økonomer har rettet en skarp kritik af særskatten. Både vismændene i Det Økonomiske Råd og senest også professor Niels Johannesen har peget på, at en særskat vil have skadelige effekter på økonomien – og samtidig ramme de enkelte kunder i form at højere priser.


- Regeringen og de øvrige partier bag aftalen skylder danskerne et svar på den kritik, som økonomer fra flere sider har rejst af særskatten. Vi har stadigvæk til gode at høre ét eneste argument for, hvorfor danske forsikrings- og pensionsselskaber skal beskattes med en ekstraregning oveni det store samfundsbidrag, som de i forvejen leverer, siger Kent Damsgaard.


Han peger på, at en ud af ti danskere fortsat står uden forsikring i dag.


- Jeg vil mene, at vi har en kæmpestor og vigtigt fælles opgave med at få de sidste uforsikrede danskere til at få del i det sikkerhedsnet og den tryghed, som forsikringerne skaber. En ny særskat på forsikringer trækker desværre præcis den modsatte vej, siger Kent Damsgaard.


Samtidig hæfter han sig ved, at udenlandske konkurrenter, som ikke etablerer sig i Danmark, vil få en konkurrencefordel af den planlagte særskat.


- Konkurrence udefra er kun godt, hvis den sker på lige vilkår. Men vi har historisk set alvorlige eksempler på useriøse udenlandske selskaber, som går ind på det danske marked og sælger forsikringer – uden at være etableret her. Det er de selskaber, som regeringen nu vil give en fordel. Det er meget, meget svært at se fornuften i, siger adm. direktør Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.