Tema
Debat

Stor milepæl for forsikrings- og pensionsbranchen

17. aug. 2022
I dag har myndighederne sendt en ny lov i høring – Lov om forsikringsvirksomhed. Det er en længe ventet god nyhed, lyder det fra brancheforeningen.

- Vores sektor har længe ønsket sig vores egen lov, og det ønske er nu, rykket lidt nærmere med dagens høring. Vore selskaber bliver i dag reguleret efter en lovgivning, der bl.a. også omfavner pengeinstitutter, og det skal den nye lov gøre op med. Bank er grundlæggende noget andet end forsikring og pension. Det bliver godt at få skilt områderne ad og gjort tydeligere, hvad der er hvad, siger Kent Damsgaard, adm. dir i F&P.

 

Det er Erhvervsministeriet, der har sendt et udkast til ’Lov om forsikringsvirksomhed’ i høring.

 

- Vi ser frem til den nye lov, der er målrettet forsikrings- og pensionsbranchen, og som er klarere og enklere end 'lov om finansiel virksomhed'. Vi er overbeviste om, at loven vil være til gavn for forsikrings- og pensionskunderne, for selskaberne og for Finanstilsynet, der fører tilsynet med  vores branche. Samtidig er det en klar anerkendelse af, at den bagvedliggende EU–regulering for forsikrings- og pensionsbranchen er forskellig fra reguleringen af bankerne, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.