Tema
Debat

Sunde arbejdspladser er attraktive arbejdspladser – det viser ny undersøgelse

15. sep. 2022
77 procent af os vurderer vores arbejdsplads positivt, hvis der er sundheds- og trivselstilbud til medarbejderne. Det viser nye tal.

Det har positiv betydning, at ens arbejdsplads har iværksat sundheds- og trivselstilbud. Ifølge nye tal vurderer 77 procent af danskerne, at det har positiv betydning for vurderingen af arbejdspladsen. Helt præcist svarer 77 procent, at de er ”enige” eller ”overvejende enige” i at sundheds- og trivselstiltag har positiv betydning for deres vurdering af arbejdspladsen. Desuden mener 61 procent, at bevægelse med kollegerne fremmer arbejdsglæden og trivslen.

 

Rundspørgen er foretaget i forbindelse med den landsdækkende konkurrence, ”Danmarks Sunde Arbejdspladser”, der er skudt i gang af F&P, Dansk Firmaidræt, Dansk Erhverv og Falck Healthcare med støtte fra Spar Nord Fonden.

 

Generelt er det en god ide at have fokus på sundhed og motion på arbejdspladsen.

 

- Vi har endnu ikke fået knækket kurven med hensyn til stress, skader og dårlig sundhed. Der er stadig alt for mange danskere, der bliver sygemeldt med de symptomer. Den udvikling skal vi vende. Sundhed, trivsel og arbejdsmiljø er elementer, som alle arbejdspladser skal have fokus på. Det skal ses som en investering at have sunde og tilfredse medarbejdere, siger Karina Ransby, underdirektør i F&P.

 

De gode initiativer på landets arbejdspladser skal frem i lyset

I de kommende måneder kan alle landets arbejdspladser indstille deres bedste initiativer inden for sundhed og trivsel til konkurrencen. Målet er at få så mange af de bedste sundhedsinitiativer frem i lyset – til gavn for alle arbejdspladser.

 

- Rigtigt mange arbejdspladser har længe været godt i gang med sundhedsfremmende initiativer. Under corona-hjemsendelserne var kreativiteten stor med nye sjove online-versioner af kollegamotion. Nu er vi tilbage i vante rammer, og mange har genoptaget og pustet nyt liv de initiativer, der styrker sammenholdet på arbejdspladsen. Alt det gode, der er i gang på arbejdspladser i hele landet – det skal vi have frem i lyset, siger Merete Spangsberg, direktør for Kollegamotion hos Dansk Firmaidræt.

 

 

Alle arbejdspladser kan indstille deres initiativer
Alle kan være med til at indstille deres egne sundhedsinitiativer og ikke mindst stemme om, hvilken arbejdsplads i hele landet, der har iværksat det bedste sundhedsinitiativ. Der kåres en vinder i hver region, og til slut kåres en landsvinder – vinder af Initiativprisen 2022.

 

Alle indstillede sundhedsinitiativer offentliggøres løbende på hjemmesiden, Sundestearbejdsplads.dk, og det er også her, at indstillinger og afstemningen foregår.

 

Bag konkurrencen, ”Danmarks Sunde Arbejdspladser”, står Dansk Erhverv, Dansk Firmaidræt, Falck Healthcare og F&P – brancheorganisation for forsikring og pension. Projektet er støttet af Spar Nord Fonden.

 

Om undersøgelsen
Norstat har på vegne af Dansk Erhverv foretaget en repræsentativ befolkningsundersøgelse af danskernes erfaring med sundhedsinitiativer på arbejdspladsen. Undersøgelsen er sendt til 1.000 danskere, som afspejler den danske befolkning på variablene køn, alder og region. I denne analyse fremgår kun resultaterne fra de 618 personer, som på nuværende tidspunkt er i beskæftigelse. Den maksimale stikprøveusikkerhed i en undersøgelse med 618 respondenter er +- 4 pct. point. Usikkerheden er en smule større i de tabeller, som bygger på færre respondenter.

Læs mere om konkurrencen


Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Pension og Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.