Tema
Debat

Unge vil have, at pensionsformuerne først og fremmest skal skabe afkast

27. dec. 2021
Uanset alder er det vigtigste for danskerne, at ens pensionsformue vokser hen mod pensionsalderen. At der investeres ansvarligt, kommer i anden række.

Forsikrings- og pensionsbranchen gør meget for at være aktive på den grønne agenda, men klima og andre hensyn kommer i anden række hos pensionsopsparende, viser ny undersøgelse. Alfa og omega er, at der er penge nok til ens alderdom. Det gælder uanset, hvilken alder man har.

 

- De unge er optaget af klimaudfordringer som aldrig før. Men vi kan se i vores undersøgelser, at når det handler om pensionsformuen, så er de faktisk mest optaget af, at deres pension vokser. Den grønne omstilling er vigtigst for 16 procent af de unge, 13 procent går mest op i, at deres penge investeres ansvarligt, mens hele 43 procent siger, at afkastet er mest vigtigt, siger Tom Vile Jensen, underdirektør i F&P og fortsætter.

 

- Grønne investeringer og afkast er ikke hinandens modsætninger – vores branche har gennem de seneste år investeret betydeligt i den grønne omstilling, og det har givet fornuftige afkast.

 

Unge adskiller sig derfor heller ikke synderligt fra andre aldersgrupper, når det kommer til, hvad der er vigtigst. Dog er de 50-59-årige den gruppe, der går mest op i afkastet.

 

- I sidste ende handler det om, at vi som danskere ønsker økonomisk tryghed. Det gør vi på tværs af alle aldersgrupper. Derfor betyder afkastet rigtigt meget. Men vi forventer, at både unge og ældre i de kommende år vil gå mere op i, hvordan deres penge bliver investeret og have spørgsmål til både klima og sociale forhold, siger Tom Vile Jensen.

 Selv om de unge er mest optaget af afkastet på deres pensionsopsparinger, så er de danske pensionsselskaber helt i front, når det kommer til grønne investeringer.

 

- Den danske pensionsbranche har investeret for 248 mia. kr. i grønne obligationer, vindmølle- og solcelleparker, bæredygtigt byggeri og meget mere. Vores medlemmer har altid blik for, at disse investeringer skal kunne give afkast i årene fremover. At de samtidig bidrager til den helt nødvendige grønne omstilling, er en win-win for alle danskere, også de unge, fortæller Tom Vile Jensen.

 

Det er Epinion, der har spurgt 1.500 danskere på vegne af F&P, om deres holdning til pension, investeringer m.m. De unge er defineret som værende mellem 25-34 år.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Klima, Solvens og Skat

Tom Vile Jensen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.