Tema
Debat

F&P: Vigtigt at fit & proper-aftale afspejler forskelle i branchen

23. jun. 2022
Med dagens politiske aftale om fit & proper-reglerne kommer nye og opdaterede regler for bl.a. godkendelse af bankdirektører og bestyrelsesmedlemmer i banksektoren. F&P kvitterer for, at arbejdet med regelændringerne har taget hensyn til forskellene inden for den finansielle sektor.

- Vi hæfter os ved, at aftalen i dag i høj grad har fokus på fit & proper-reglerne til bankerne. Nu ser vi frem til, at der inden længe fremlægges en særskilt lov om forsikrings- og pensionsvirksomhed, hvilket netop også åbner for og sikrer, at virkeligheden for og kravene til forsikrings- og pensionsvirksomheder ofte vil være forskellige fra bankerne, siger underdirektør Torben Weiss Garne, F&P.

Han hæfter sig ved, at fit and proper-reglerne også på EU-niveau er forskellige for hhv. banker og forsikrings- og pensionsselskaber.

- I ansvarsudvalgets arbejde er der allerede lyttet og blevet hensyn til, at bestyrelserne i fx arbejdsmarkedspensionsselskaber er sammensat med både arbejdsgivere og lønmodtagere efter den danske model. Det er i det hele taget vigtigt, at reglerne ikke forhindrer mangfoldighed i bestyrelserne, og at det er den samlede bestyrelse, der skal have de nødvendige kompetencer, siger Torben Weiss Garne.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Rammevilkår og EU

Torben Weiss Garne

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.