Tema
Debat

Voldsomme brande behøver ikke være helt nyttesløse

1. apr. 2022
Branden i Vanløse efterlod bygninger i ruiner og ødelagde mange menneskers hjem i et omfang, der sjældent er set i Danmark. F&P foreslår en brandkommission, som skal nyttiggøre viden om alle store brande i Danmark.

Den meget voldsomme brand i Vanløse ødelagde mange hjem, og beboerne stod på gaden uden ret meget andet end det tøj, de havde på.

 

Det er svært at sige noget godt om sådan en brand. Forsikringsselskaberne hjælper selvfølgelig, når mennesker kommer i nød. Men uanset hvad, så er branden ekstremt dyr både menneskeligt og økonomisk.

 

Selv en omfattende brand som den i Vanløse behøver måske ikke at være helt værdiløs i fremtiden.

 

- Der bør nedsættes en brandkommission under Bolig- og Planstyrelsen, der får til opgave at opsamle, systematisere og nyttiggøre viden om store og voldsomme brande i Danmark, siger Pia Holm Steffensen, underdirektør i F&P.

 

- Viden om brandes opståen, udvikling og spredning kan blive til meget stor gavn for alle i samfundet - og naturligvis især for dem, som i praksis arbejder med brandforebyggelse, siger Pia Holm Steffensen.

 

- I Danmark kan vi blive langt bedre til at forebygge og nyttiggøre viden om brande. Det har flere af vores nabolande succes med, og det viser, at det faktisk kan lykkedes at forebygge og undgå mange af de negative følger af brande, tilføjer Pia Holm Steffensen.

 

 

Fakta

  • I 2020 var der over 36.000 brandskader
  • 547 af brandene var millionbrande - brande, hvor erstatningen var på mere end 1 mio. kr.
  • Forsikringsselskaberne udbetalte næsten 3 mia. kr. i erstatning til brandskader

 

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Pia Holm Steffensen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.