Tema
Debat

Erstatningsprocenter fordelt på forsikringsområder

Opgørelse over udviklingen i erstatningsprocenterne fordelt på sundheds-, motor- og ejendomsforsikringer

Erstatningsprocenter for forsikringsområder

 

Statistikken viser udviklingen i erstatningsprocenterne fordelt på sundheds-, motor- og ejendomsforsikringer for direkte forretning. Erstatningsprocenten opgøres som bruttoerstatningsudgifterne i forhold til bruttopræmieindtægterne på området.

 

erstatningsprocenter fordelt på forsikringsområder 2004-2017

 

I 2017 er erstatningsprocenten mellem 58 og 78 pct. på de tre hovedområder, der er vist i figuren. Siden 2016 er erstatningsprocenten for sundhedsforsikringer steget med 1 pct. point, og erstatningsprocenten for motorforsikringer er steget med godt 2 pct. point. Erstatningsprocenten for ejendomsforsikringer er faldet med 1 pct. point i forhold til 2016.

 

Erstatningsprocenten er 64 pct. på sundhedsforsikringer og godt 58 pct. for motorforsikringer i 2017.

 

Samlet for direkte dansk forsikring er erstatningsprocenten 59 pct. i 2017.

 

Til og med 2015 har vi opgjort bruttopræmieindtægter, -erstatningsudgifter og erstatningsprocenter for dansk forretning. Det vil sige at selskabers udenlandske forretning er fjernet fra tallene. Fra 2016 er det ikke muligt at opdele på dansk og udenlandsk forretning, derfor omfatter tallene nu både dansk og udenlandsk forretning for selskaber under dansk tilsyn.

 

Hvis du vil vide mere om baggrunden for tallene, kan du se under "Dokumentation". Hvis du vil se detaljeret information om erstatningsprocenter fordelt på forsikringsområder for perioden 2004-2017 kan du kigge under "Alle tabeller". Her kan du også finde tal for direkte dansk forretning for perioden 2004-2015.

Udgivelse

Publiceret: Oktober 2018
Næste udgivelse: Ukendt

Kontakt


Analyse

Katrine Søe

Chefkonsulent, cand.oecon.
+45 41 91 91 30

Få vores statistikker

Tilmeld dig vores statistikker og få direkte besked når vi udkommer med nye tal
Tilmeld
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.