Tema
Debat

Pensions- og forsikringsbranchen muliggør den grønne omstilling

Grøn omstilling - 50 mia. kr. er investeret det seneste år 

Den danske pensionsbranche har stort fokus på bæredygtighed og den grønne omstilling. Derfor har branchen sat et ambitiøst mål om at investere 350 mia. kroner i grøn omstilling frem mod 2030. Det blev præsenteret i forbindelse med FN’s klimatopmøde i september 2019.

 

Den 3. november 2020 kunne pensionsbranchen offentliggøre, at den på bare ét år efter FN's klimatopmøde allerede har investeret 50 mia. kr. i grøn omstilling. Branchen har i alt investeret 176 mia. kr. i energiinfrastruktur, grønne aktier, grønne obligationer og energieffektivt byggeri.  

 

Klimapartnerskabet for finanssektoren

I efteråret 2019 nedsatte regeringen 13 klimapartnerskaber, som skal bidrage til at nå det ambitiøse mål om at reducere Danmarks udslip af drivhusgasser med minimum 70 pct. i 2030. Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark, er formand for klimapartnerskabet for finanssektoren, der omfatter organisationerne Forsikring & Pension, Finans Danmark, DVCA og Fondsmæglerforeningen. Forsikring & Pension er sammen med Finans Danmark sekretariat for klimapartnerskabet for finanssektoren.

 

Formålet med partnerskabet er, at finanssektoren – herunder forsikrings- og pensionsbranchen –kommer med forslag til, hvordan branchen kan bidrage til at reducere klimaaftrykket frem mod 2030 i samarbejde med de øvrige klimapartnerskaber. Selvom finanssektorens eget klimaaftryk er relativt småt, er det stadig målet, at CO2-udledningen i branchen skal reduceres med minimum 70 pct. i 2030.

 

Læs Klimapartnerskabet for finanssektorens anbefalinger til regeringen:

Her kan du læse baggrundsrapporten for finanssektorens anbefalinger: 

 

Climate Investment Coalition – inspiration til flere grønne investeringer

Et nyt offentligt-privat partnerskab blev offentliggjort på COP25 i december 2019 under navnet Climate Investment Coalition (CIC). Partnerskabet består af Forsikring & Pension, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) og World Climate Foundation.

 

Formålet med dette partnerskab er dels at udbrede den danske pensionssektors erfaringer med investeringer i grøn omstilling, dels at internationale investorer kan inspirere hinanden til at se muligheder i grønne investeringer og ikke mindst dele best practice på området.

 

Derfor skal CIC udarbejde en række anbefalinger, som konkretiserer, hvordan klimainvesteringer øges markant internationalt. CIC vil tage udgangspunkt i de gode erfaringer, danske pensionsselskaber allerede har med grønne investeringer i bl.a. energiproduktion, -infrastruktur og ny teknologi.

 

 

Nyheder


3. nov. 2020

Pensionsbranchen offentliggør rekordstort tal på 50 mia. kr. for grønne investeringer

På bare ét år har den danske pensionsbranche investeret 50 mia. kr. i grøn omstilling. Det er et imponerende tal især på baggrund af et økonomisk ustabilt 2020, lyder det fra både klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og brancheorganisationen Forsikring & Pension.
23. sep. 2019

Pensionsbranchen offentliggør milliardinvesteringer i grøn omstilling

NEW YORK: Den danske pensionsbranche har sammen med regeringen på et event forud for FN’s klimatopmøde offentliggjort danske pensionsselskabers planer om at investere mere end 350 milliarder kroner frem mod 2030 i grøn om-stilling. Der er tale om investeringer i energiinfrastruktur og andre grønne aktiviteter som grønne aktier, grønne obligationer og investeringer i energieffektivt byggeri. Branchen har i forvejen investeret 126 milliarder kroner i grønne aktiver, og yderligere 35 milliarder kroner er allerede planlagt udmøntet. Med de nye investeringer kommer der dermed et markant løft af investeringer i bæredygtig omstilling.

Kontakt


Direktionen

Jan V. Hansen

Vicedirektør
+45 41 91 91 20
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.