Tema
Debat

Vi vil nedbringe antallet af indbrud i Danmark

I Danmark er antallet af indbrud pr. indbygger højere end i vores nabolande Sverige, Norge og Tyskland – tilsammen. Det er en kedelig statistik, som desværre har været en kendsgerning i mange år. Hvis antallet af indbrud skal falde, kræver det en indsats fra både politikerne, politiet og borgerne samt fra forsikringsbranchen og andre aktører.

 

I Forsikring & Pension arbejder vi tværgående på at forebygge indbrud. Vi arbejder fx på at langt flere boliger bliver bedre sikret mod indbrud bl.a. gennem en certificeringsordning til indbrudssikre boliger. Erfaringer fra Holland og Storbritannien viser nemlig, at indbrudssikring af døre og vinduer er det mest effektive middel til at forhindre indbrud. Derudover støtter vi op om private initiativer som fx Nabohjælp, og om indsatser, der giver politiet bedre mulighed for at hæve opklaringsprocenten for indbrud, ligesom vi også selv oplyser borgere om indbrudsforebyggelse via vores egen hjemmeside Stopindbrud.dk.

Ofte stillede spørgsmål


 • Hvor mange indbrud sker der i Danmark?

  Ifølge Danmarks Statistik sker der omkring 30.000 indbrud i private danske hjem om året. I 2018 var det 29.015, mens det i 2017 var det 29.147 danske hjem, der blev udsat for indbrud. Det placerer Danmark som et af de lande med flest indbrud pr. indbygger i Europa.

 • Er der færre indbrud i Danmark end tidligere?

  Ja, og nej. Den gode nyhed er, at kurven for indbrud i de seneste år heldigvis er blevet knækket, og der har været færre indbrud i Danmark. Den dårlige nyhed er dog, at vi sådan set bare er tilbage på niveauet fra 2006, og vi ligger stadig med et af Europas højeste indbrudstal pr. indbygger. Selvom indbrudskurven er knækket, har Danmark stadig flere indbrud pr. indbygger end vores nabolande Sverige, Norge og Tyskland – tilsammen.

 • Hvad er den mest effektive indbrudsforebyggelse?

  At forebygge indbrud kræver ofte en bred vifte af forskellige tiltag som fx

   

  • Indbrudssikring af boliger
  • Overvågning af boliger
  • Opklaring af indbrud
  • Begrænsning af hælermarkedet og derved en reduceret mulighed for videresalg af stjålne genstande

   

  Erfaringer fra Holland og Storbritannien viser, at indbrudssikring af døre og vinduer er den mest effektive forebyggelsesmetode. I Holland er der fx sket en halvering af indbrud i de boligområder, hvor man har indført indbrudssikre døre og vinduer.

 • Hvad vil det sige, at et hjem er indbrudssikret?

  Indbrudssikring, som også kaldes skalsikring, er sikring af boligens ydre skal, det vil sige døre og vinduer. Ved ikke-sikrede døre og vinduer, tager det ofte kun få sekunder, før tyven er inde. Ved at installere indbrudssikre døre og vinduer øges den tid, det tager tyven at bryde ind, markant. Tyvens arbejde besværliggøres, og sandsynligheden for, at tyven giver op eller opdages, øges. Det bliver derved langt mere besværligt og risikabelt at bryde ind.

Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Søren Kjeldmand

Chefkonsulent
+45 41 91 91 56
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.