Tema
Debat

PEPP - Pension på tværs af landegrænser

EU-Kommissionen har fremlagt et forslag om et europæisk pensionsprodukt, Pan-European Personal Pension Product (PEPP). Det er et produkt, der skal være ens i alle EU-lande, være trygt at spare op i, og som kan flyttes på tværs af landegrænser uden problemer. Formålet med forslaget er at øge pensionsopsparingen i EU, at øge konkurrencen på det europæiske marked for pension samt bidrage til vækstskabende investeringer i EU. Forsikring & Pension er positiv over for formålet med EU-Kommissionens forslag om at øge pensionsopsparingen i EU.

Ofte stillede spørgsmål


 • Hvorfor fremlægger EU-Kommissionen et PEPP-forslag?

  Forslaget er fremsat som en del af kapitalmarkedsunionen (CMU) og har til formål at øge pensionsopsparingen i EU, øge konkurrencen på det europæiske marked for pension samt bidrage til vækstskabende investeringer i EU.

   

  Der er tale om en produktregulering, der definerer en række specifikke produktegenskaber for PEPP-produktet samt krav til investeringsregler, informationer til opsparerens skift af udbyder og mulighed for overflytning (portabilitet) på tværs af grænser.

 • Hvad er et PEPP-produkt?

  Forordningen definerer PEPP som et produkt, der er baseret på en individuel og frivillig kontrakt mellem en udbyder og en opsparer. PEPP-produktet har et eksplicit tilbagetrækningsformål, der tilbyder kapitalakkumulation frem til tilbagetrækning med begrænsede muligheder for tidlig udbetaling.

 • Hvem kan udbyde et PEPP-produkt?

  PEPP-produktet kan udbydes af bl.a. banker, forsikringsselskaber, arbejdsmarkedsrelaterede pensionskasser, kapitalforvaltere og investeringsselskaber samt alternative investeringsfonde.

 • Kan jeg købe et PEPP-produkt?

  Forslaget er stadig under behandling i de europæiske institutioner og er dermed blot et forslag til et produkt, som endnu ikke er vedtaget.

 • Hvad er potentialet for en PEPP?

  Ernest & Young har på vegne af EU-Kommissionen foretaget en effektanalyse, hvor de vurderer, at værdien af markedet for personlige pensionsprodukter (PPP) vil vokse fra 0,7 mia. euro til 2,1 mia. euro i 2030 med PEPP-produkter mod 1,4 mia. euro uden. Det er estimeret ud fra, at PEPP produktet tildeles samme skatteincitamenter som tilsvarende nationale PPP.

Kontakt


Pension og Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
+45 41 91 90 80
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.