Tema
Debat

Forsikringsvejret

Forsikringsvejret.dk er en hjemmeside, der bruges flittigt til at behandle skader forårsaget af voldsomt vejr. Vejrkortet giver et overblik over, hvornår og hvor i Danmark der har været ekstremt vejr i form af kraftige vindstød, lynnedslag, skybrud og voldsom regn, der typisk er skyld i mange forsikringsskader. Det er derfor et flittigt brugt værktøj hos forsikringsselskaberne, når de behandler kundernes anmeldte skader. Forbrugerne kan dog også nemt bruge værktøjet, hvis de har haft en skade som følge af voldsomt vejr. Her kan de nemlig undersøge, om vejrforholdene har været så voldsomme, at de kan få erstatning fra deres forsikring.

 

Vejrdata leveres af DMI og opdateres hver time. Man kan søge på helt specifikke datoer og steder i Danmark, og databasen går tilbage til 1. januar 2011.

Konceptet - Forsikringsvejret

Forsikringsvejret er primært et værktøj, der anvendes af forsikringsselskaber til sagsbehandling af vejrskader (storm, skybrud og lynnedslag). Forsikringsvejret kan også bruges som dialogværktøj mellem forsikringsselskab og skadelidte i forbindelse med henvendelser om vejrskader. Alle vejrdata leveres og valideres af DMI.
Forsikringsvejret.dk - Hjemmeside, hvor man kan tjekke vejrforhold

Historien bag

Forsikringsvejret er udviklet af Forsikring & Pension og blev første gang lanceret i 2010 som et skridt mod bedre og mere nøjagtige vejrdata end tidligere muligt for forsikringsbranchen. Formålet var desuden at skabe åbenhed og gennemsigtighed omkring forsikringsdækningen af vejrskader samt øge forsikringskundernes opmærksomhed omkring forebyggelse af vejrskader.

 

Forsikringsvejret.dk er senest blevet opdateret i 2020 med et mere brugervenligt design.

Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Christina Østergaard

Ingeniør
+45 41 91 91 42
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.