Tema
Debat

2,15 mio. danskere har nu en sundhedsforsikring

Opgørelse fra Forsikring & Pension viser, at 80 pct. på det private arbejdsmarked har en sundhedsforsikring som et supplement til det offentlige sundhedsvæsen. Vi bruger især sundhedsforsikringen, når vi går til fysioterapeut eller kiropraktor.

 

Sundhedsforsikringerne er til glæde og gavn for rigtig mange helt almindelige danskere.

 

- Flere og flere har en sundhedsforsikring. Omkring 80 pct. af alle privatansatte har i dag en sundhedsforsikring. Den forsikrede kan typisk tilkøbe forsikring til ægtefællen, og børn kan også blive dækket af forsikringen, så hele familien er dækket af sundhedsforsikringen, siger underdirektør Karina Ransby fra Forsikring & Pension.

Knap en fjerdedel af de sundhedsforsikrede brugte deres forsikring i 2019.

 

- Sundhedsforsikringer er et supplement til den offentlige velfærd og går fx ind og dækker der, hvor man ellers selv skulle betale for behandling. Sundhedsforsikringer sikrer hurtig udredning og behandling. Det øger muligheden for, at man hurtigere bliver rask og kan komme på arbejde igen, siger Karina Ransby.

 

Ofte fysioterapeut eller kiropraktor

Sundhedsforsikringerne dækker blandt andet operationer, behandlinger hos fysioterapeut og kiropraktor eller konsultationer hos psykologer.

Når vi bruger vores sundhedsforsikringer, er det rigtig tit til behandlinger hos fysioterapeut eller kiropraktor. Det har 15 pct. af de sundhedsforsikrede brugt deres forsikring til sidste år.

 

- Og der er noget som tyder på, at flere og flere anvender deres sundhedsforsikring til fysioterapi, da udgifterne i dag i højere grad anvendes på netop fysioterapi i forhold til for 5 år siden - fra 25 pct. i 2014 til 33 pct. i 2019, siger Karina Ransby.

 

 

Antallet af sundhedsforsikrede er steget til 2,15 mio.

 

I figuren indgår både forsikrede med en sundhedsforsikring og en sundhedsordning. En sundhedsordning dækker ikke operationer.


Kilde: Forsikring & Pension

 

 

 

Flest har brugt deres forsikring til fysioterapeut og kiropraktor

Kilde: Forsikring & Pension

 

 

 

Udgifter til fysioterapi og psykolog er steget siden 2014

 

Kilde: Forsikring & Pension

 

 

Kontakt


Pension og Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
+45 41 91 90 80
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.