Tema
Debat

Danskernes pensionsskat overrasker igen positivt trods rædselsåret 2022

7. feb. 2023
F&P har netop indsamlet bidraget til statskassen fra danskernes pensionsskat – PAL-skatten. Igen overgår indtægterne de budgetterede forventninger. Der bør være mere synlighed om danskernes store bidrag til statskassen via pensionsskatten, mener F&P.

Trods voldsomme udsving på de finansielle markeder i 2022, hvor mange pensionsselskaber kæmpede med negative afkast, så kommer PAL-skatten til at bidrage positivt til den danske statskasse med 9 milliarder kroner. Det viser F&P’s rundspørge hos medlemmerne.

 

- Ifølge statens egne beregninger, så forventede man, at pensionsbeskatningen ville bidrage med 6,5 mia. kroner. Men det faktiske tal ender med at blive 1/3 højere. Det er et massivt samfundsbidrag fra branchen og pensionskunderne til staten, selv om 2022 var noget af et rædselsår på finansmarkederne, siger adm. direktør Kent Damsgaard fra F&P.

 

Det er faktisk mere reglen end undtagelsen, at PAL-skatten fra afkastet af danskernes pensioner er større end skønnet fra Finansministeriet og Økonomisk Redegørelse.

 

- Vi har netop lavet en beregning, der viser, at der kun har været ét år i de seneste 10 år, hvor PAL-skatten har været lavere end forventet. Samlet har indtægterne bidraget med 196 mia. kr. mere end budgetteret til samfundsøkonomien. Så selv om de færreste måske har hørt om PAL-skatten, så har den enorm betydning som bidrag til finansieringen af vores samfund og velfærd, siger Kent Damsgaard.

 

De seneste 10 år har PAL-skatten alene givet hele 359 mia. kr. til staten.

 

- Det er en øjenåbner for mange, at beskatningen af afkastet fra vores pensionsopsparing har så stor betydning for statsfinanserne. Derfor ønsker vi også langt mere synlighed om skatten, hvorfor den eksempelvis bør fremgå af selvangivelsen. De danske pensionsopsparere og deres pensionsselskab leverer i dén grad et bidrag til samfundsøkonomien, siger Kent Damsgaard.

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.