Tema
Debat

EU-hegnspæle sættes, hvor kunstig intelligens er en reel risiko

21. apr. 2021
Kommentar: Det er positivt, at et nyt lovforslag fra Kommissionen fokuserer på at regulere områder med høj risiko for, at borgernes rettigheder kan blive krænket. Det er vigtigt, at der er tillid til brug af teknologien.

Kunstig intelligens er et område af stor strategisk vigtighed for både Danmark og EU, og det rummer også et stort potentiale for forsikrings- og pensionsbranchen. Selskaberne bruger fx teknologien til at automatisere og sikre effektivitet og ensartethed i sagshåndteringen.

 

- Det er positivt for branchen, at Kommissionen med et nyt lovforslag har valgt at sætte hegnspælene de steder, hvor der er reel og høj risiko for, at borgernes grundlæggende rettigheder kan blive krænket. Det er vigtigt, at der er tillid til teknologien. Samtidig er det essentielt for os, at vi kan digitalisere uden at blive ramt af unødvendige krav til vores brug af teknologien, når vi taler om automatisering og ufarlige processer, siger teamleder for Digitalisering Sigrid F. Toft, Forsikring & Pension.

 

- Derfor er det vigtigt, at der kommer balance i reguleringen. En for detaljeret regulering af kunstig intelligens vil medføre flere administrative byrder og kan have negative effekter for både erhvervslivet og forbrugerne – fx i form at mindre økonomisk effektivitet og mindre innovation på området, siger Sigrid F. Toft.

 

Systemer understøtter

Branchen anvender blandt andet teknologien til automatisering og effektivisering af interne processer, der ikke udgør nogen risiko for forbrugerne. I mange selskaber er almindelige sagsbehandlingsprocesser i vidt omfang automatiserede ved hjælp af softwarerobotter.

 

Det er typisk støttesystemer, der understøtter sagsbehandlingen og skaber effektivitet og ensartethed i den ukomplicerede sagsbehandling, og som derfor ikke udgør nogen risiko for forbrugerne.

 

- Disse processer er uproblematiske, og bør ikke blive omfattet af kravene til kunstig intelligens, da risikoen ved disse systemer er meget lav, siger Sigrid F. Toft.

 

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Digitaliseringspolitik

Sigrid Floor Toft

Digitaliseringspolitisk chef, cand.jur.
+45 41 91 91 78
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.