Tema
Debat

Forsikrings- og pensionsbranchen bakker op om sanktioner mod Rusland

28. feb. 2022
Den alvorlige situation i Ukraine berører os alle dybt, og forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark bakker entydigt op om de sanktioner, som er vedtaget mod det russiske regime. Branchen ønsker ikke på nogen måde at støtte Rusland eller blive sat i forbindelse med regimet.

- Vores medlemmer har allerede, eller er i fuld færd, med at afvikle deres investeringer i Rusland. Vi bakker stærkt og entydigt op om de sanktioner, der er indført. Det vil vi også gøre, hvis sanktionerne bliver skærpet. Samtidig er vi – både i de enkelte selskaber og samlet som branche – stærkt optaget af, hvordan vi bedst muligt støtter Ukraine og tager afstand fra Ruslands handlinger, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

 

Branchen ønsker også dialog med myndighederne om konsekvenserne af de forsikringsdækninger, som branchen måtte have i Rusland.

 

- Det er helt afgørende for vores selskaber, at vi effektivt understøtter og følger sanktionerne, så vi som branche løfter vores del af presset mod det russiske regime. Det gælder både på investerings- og forsikringssiden. Det er vi i meget tæt dialog med myndighederne om – samtidig med, at vi selv vurderer, hvordan vi som branche kan løfte og hjælpe, siger Kent Damsgaard.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Direktionen

Kent Damsgaard

Adm. direktør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.