Tema
Debat

F&P om Klimarådets rapport: Nu skal der tempo og handling bag klimamålene

28. feb. 2023
F&P er ligesom Klimarådet bekymrede for, at der ikke er tempo nok på den grønne omstilling, hvis Danmark skal nå klimamålene.

F&P støtter op om regeringens ambitiøse mål og anerkender, at regeringen har vist, hvordan vi kan finde de nødvendige reduktioner frem mod 2030. Den nye rapport fra Klimarådet understreger, at der på nuværende tidspunkt er en høj risiko for, at Danmark ikke når i mål.

 

- Vi kan kun nå klimamålene, hvis der for alvor bliver sat tempo og handling bag ordene. Der er behov for at sætte fart på godkendelserne af vindmøller, solceller mv. og fjerne de barrierer, der står i vejen. Ellers kommer vi til at mangle den nødvendige grønne strøm, der skal gøre Danmark til teknologisk foregangsland og førende PtX-nation, siger Tom Vile Jensen, underdirektør i F&P.

 

Han opfordrer til, at de langsigtede investeringsrammer for udbygning af sol, vind og PtX bør lægges fast i første halvdel af 2023. Der er akut behov for, at regeringen finder en løsning på åben dør-ordningen, så havvindudbygningen kan komme op i gear.

 

- Groft sagt kommer der ingen grøn omstilling uden investeringer. Derfor er der behov for, at de danske pensionsmilliarder såvel som udenlandske investorers og virksomhedernes penge går til investeringer i den grønne omstilling i Danmark. Det kræver forudsigelighed og sikkerhed for investorerne, og lige nu er der skabt usikkerhed. Vi risikerer at investeringer går uden om Danmark, udtaler Tom Vile Jensen, underdirektør i F&P.

 

F&P opfordrer til, at der bliver skabt klarhed, og at regeringen fremlægger en grøn investeringsplan meget hurtigt. En grøn energiinvesteringsplan skal sikre rettidig planlægning af de massive offentlige og private investeringer, der er behov for. Jo mere klare rammer, jo hurtigere kan forsikrings- og pensionsbranchen og resten af dansk erhvervsliv igangsætte grønne investeringer og bidrage til, at vi i Danmark når vores grønne mål.

 

- Vi ved, at regeringen er i arbejdstøjet. Vi foreslår, at der kommer en energiinvesteringsplan. Det vil være et stærkt redskab til at betrygge investorerne i, at Danmark ikke bare vil, men også kan eksekvere på den grønne omstilling, siger Tom Vile Jensen.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Klima, Solvens og Skat

Tom Vile Jensen

Underdirektør
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.