Tema
Debat

Lempelser af brugen af de alment praktiserende læger

31. mar. 2020
Efter et par uger, hvor der har været stort pres på de praktiserende læger, ser det nu ud til at løsne lidt op.

Forsikring & Pension bakker op om den aktuelle prioritering i sundhedsvæsenet. Vi kan samtidig se, at arbejdsbyrden i sundhedsvæsenet helt naturligt er skævt fordelt, og at der blandt de alment praktiserende læger er læger, som oplever en betydelig nedgang i antallet af henvendelser fra patienter. Samlet set betyder det, at vi lemper lidt på vores tidligere opfordring til forsikrings- og pensionsselskaberne om kun at indhente helbredsoplysninger, når det er strengt nødvendigt [Læs mere her].

- Det er en balancegang, hvordan sundhedsvæsenet samlet set udnytter sine ressourcer i den aktuelle situation i landet, men som det ser ud lige nu, vurderer vi, at det giver mening, at forsikrings- og pensionsselskaberne igen så småt begynder at indhente visse typer af helbredsoplysninger igen, siger Karina Ransby, underdirektør i Forsikring & Pension

Forsikring & Pension opfordrer sine medlemmer til forsat at respektere prioriteringen i sundhedsvæsenet. Det betyder bl.a., at selskaberne opfordres til ikke at sende deres kunder til lægen for at få foretaget en objektiv undersøgelse og få udfyldt en lægeattest. Omvendt mener vi godt, at selskaberne igen kan begynde at sende anmodninger til de alment praktiserende læger, når selskaberne mangler journaloplysninger i en personskadesag. På den måde undgår vi forhåbentligt et alt for stort efterslæb, når hverdagen igen normaliseres.

Forsikring & Pension driver en digital løsning, som mange selskaber bruger til at anmode alment praktiserende læger om videregivelse af de relevante journaloplysninger og lægeattester. For at understøtte ovenstående opfordring foretager vi en tilpasning af den digitale løsning, så selskaberne fra 1. april igen kan sende anmodninger om journaloplysninger til de praktiserende læger. Det vil fortsat ikke være muligt at sende anmodninger om lægeattester, som kræver fremmøde hos lægen.

Vil du modtage vores nyheder på mail?

Kontakt


Pension og Velfærd

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.
Pressekontakt
+45 41 91 91 01
(Kan ikke bruges til SMS)
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.